Bakan Eroğlu'nun Afyonkarahisar Ziyareti

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da düzenlediği basın toplantısı ile kente yapılacak yeni yatırımları anlattı.

Zafer Kent Ormanı'nın açılışı için Afyonkarahisar'a gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bir basın toplantısı düzenledi. Bakan Eroğlu, Afyonkarihisar ilçe ve beldelerine içme suyu arsenik arıtma tesisi yapılarak, ham suyun insani hem de Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik esaslarına uygun hale getirileceğini ifade etti. Eroğlu, projenin İhsaniye, Bayat, Şuhut ve İscehisar ilçeleri ile Yaylabağı, Seydiler, Küçükhüyük, Kılıçarslan, Yakasenek, Gebeceler, Erkmen, Sülümenli, Sülün, Salar,
Büyükkalecik ve Karacaahmet beldelerini kapsadığını dile getirerek, "Temmuz ayı içinde başlanan proje, 2011 yılı Mart ayı içinde tamamlanacak. Proje maliyeti ise 7 milyon TL'yi bulacak" dedi.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Aslan ise, Sandıklı ilçesine Termal Huzurevi yapılacağını belirtti. Toplantıda konuşan AK Parti Milletvekili Halil Aydoğan, Sinanpaşa ilçesi Yörükmezarı ve Garipçe köylerine taşkın koruma tesisi yapılacağını, AK Parti Milletvekili Ahmet Koca ise Bayat ilçesine PTT hizmet binası yapılacağını söyledi.
CHP Milletvekili Halil Ünlütepe ise, 6 ilçeye otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulacağını kaydetti. Ünlütepe, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Sultandağı, Evciler, Sandıklı, Sinanpaşa, İhsaniye ve İscehisar ilçelerine birer adet AWOS (otomatik meteoroloji gözlem istasyonu) kurulacağını belirterek, 2011 Mayıs ayına kadar faaliyete geçecek olan istasyonların maliyetinin ise 300 bin TL olduğunu ifade etti. Zafer Ormanı hakkındaki düşüncelerini de aktaran Ünlütepe, yatırımın
Afyonkarahisar için büyük bir kazanım olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Ben bundan 10 gün önce Zafer Ormanı'nı dolaştım. Burası Afyonkarahisar için çok büyük bir hizmet, bir oksijen deposudur. Ayrıca hafta içi Sayın Bakanımı da ziyaret ederek çabasından dolayı kutladım. Bu açılışın da hayırlı olmasını diliyorum."
Bakan Eroğlu, basın toplantısının ardından bir süre önce Tunceli'nin Ovacık ilçesinde PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Yasin Mergen'in ailesini ziyaret etti. Eroğlu, şehit Mergen'in kardeşi Mevlüt'ün Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne geçişinin yapılması için gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti. Bakan Eroğlu, ziyaretin ardından kentten ayrıldı.