Patnos'ta Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Ağrı'nın Patnos ilçesinde Cumhuriyet Bayramı'nın 87. yıldönümü coşkuyla kutlanırken, ağlayarak şiir okumak isteyen minik kız ise herkesi duygulandırdı.

Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Protokolün öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla devam eden törende Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaymakam Niyazi, 13 milyon nüfusuyla bir dünya savaşından yorgun çıkmış olan Türk milletinin
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde yeniden şaha
kalktığını ifade etti. Türk milletinin şüphesiz çağdaş medeniyeti
yakaladığını söyleyen Niyazi, 70 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti'nin
milli gücü test edilecek, denenecek bir ülke asla olmayacağını
kaydetti. Kaymakam Niyazi, ''Ülkesi içinde barışı ve huzuru tesis eden
devletimiz, bölgemizin ve insanlığın barışı ve kardeşliği için de bir
güvence olacaktır. Milletimizin geleceğe güvenle bakabilmesi için cumhuriyetin temel değerlerini özümsemiş, kendine güvenen, çağdaş nesillerin yetiştirilmesi şarttır'' diye konuştu.
Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini bildiren şiirlerin okunduğu törende, günün anısı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.
Kerem Şahin İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergilediği
'Harmandalı' oyunu vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi. 29 Ekim
Cumhuriyet Bayramı törenlerine Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erdal Dodurga, Belediye Başkan Vekili İzzettin Kaya'nın yanı sıra diğer daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Bu arada Sütlü Pınar İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencilerinden Seda Altun'un ağlayıp gönüllü olarak 'Cumhuriyet' adlı şiirini okumak istemesine ise Kaymakam Niyazi'nin izin vermesi törende duygulu anların yaşanmasına neden oldu.