250 Keklik Kaz Dağları'na Sanılacak

Dünyaca ünlü Kaz Dağları'nı da (İda Dağı) içinde barındıran Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı, kaplıcaları ile ünlü Güre beldesinde belediye, Kaz Dağları'na 250 keklik salacak ve kekliklerin çoğalmasını sağlayacak

250 Keklik Kaz Dağları'na Sanılacak
Dünyaca ünlü Kaz Dağları'nı da (İda Dağı) içinde barındıran Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı, kaplıcaları ile ünlü Güre beldesinde belediye, Kaz Dağları'na 250 keklik salacak ve kekliklerin çoğalmasını sağlayacak.
Yaban hayatı koruma, tükenmeye yüz tutmuş türlerin tekrar çoğalmasını sağlamak amacıyla, 6 dönemdir üst üste efsane başkan Kamil Saka'nın başkanlığını yürüttüğü Güre Belediyesi tarafından Kaz Dağları'na 250 adet keklik sanılacağı bildirildi. 2 Kasım Salı günü saat 16.00'da Kavurmacılar mevkii olarak bilinen Kaz Dağı Milli Parkı'nda keklik salımı töreni yapacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Kamil Saka, "Zeus'un, Afrodit'in, Sarıkızın efsaneleştiği topraklarda İda'dan Kaz Dağları'na uzanan bir tarih, koynunda barındırdığı yüzlerce bitki çeşidi, yaban hayvanları, pınarları, şelaleleri ve doğal güzellikleriyle Kaz Dağımız bizim her şeyimiz. Güre'nin ünlü 2 Keklik Türküsü'ne, Kaz Dağı'na 250 Keklik salıyoruz. Sizleri Kaz Dağının eteklerinde ve eşsiz güzellikte olan Güre'mize davet ediyoruz. Doğamızı, bitki örtülerimizi ve hayvanlarımızı koruyalım, kollayalım" dedi.