Aydınlar Ocağı Başkanı Kaya'dan Chp'ye Eleştiri

Aydın Aydınlar Ocağı Başkanı Şevket Kaya, "Atatürk'ün büyük umutlarla ve heyecanla kurduğu CHP'de Valiye hakaretler yağdırmak adeta bir övünç kaynağı halini almıştır" dedi.

Aydınlar Ocağı Başkanı Kaya'dan Chp'ye Eleştiri
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu köklü bir parti olduğuna işaret eden Şevket Kaya, "CHP, Cumhuriyet tarihimizde çok önemli görevler üstlenmiş, Atatürk evrimlerinin baştan sonuna kadar tasarlanmasından uygulanmasına varıncaya kadar her safhasında sorumluluk almış bir partidir. Atatürk'ün büyük umutlarla ve heyecanla kurduğu CHP zaman içinde büyük değişiklikler yaşasa da, yöneticileri her platformda 'Atatürk'ün kurduğu partiyiz' diyerek, övünç duymuşlar onun izinde olduklarını sürekli olarak vurgulama gereği duymuşlardır. Zaman zaman 'Atatürk'ün kurduğu CHP ile şu andaki CHP arasında dağlar kadar fark var' diyen çevreler çoğunlukta ise de bu konuda Yargıtay'ın kuruluşunun 130.y ılı münasebetiyle 'Atatürk ve Hukuk' adıyla yayınlanan kitapta 'Devlet memurları ile parti müfettişleri arasındaki ilişkilere dair Hasan Rıza Soyak'ın naklettiği bir anı' başlığı ile yayınlanan yazı oldukça ibret vericidir" diye konuştu.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aynı zamanda CHP Genel Başkanı sıfatıyla da Devlet işlerinde ne kadar hassas olduğunun Hasan Rıza Soyak'ın anılarından anlaşıldığına savunan Kaya, "O zamanki CHP yönetimi ve anlayışının aksine bu günkü CHP yönetimi ve anlayışında tamamen her şeye partizanca yaklaşmak, bir valiyi küçük düşürücü eylemlere girmekten çekinmemek, hatta hatta önemli bir bayramda Valiye hakaretler yağdırmak, basının önünde günlerce vali aleyhinde demeçler vermek onlar için adeta bir övünç kaynağı halini almıştır. Bu tip bir genel başkanın ve milletvekilinin Atatürk zamanında yaşadığını düşünün halleri nice olurdu acaba? Atatürk ne derdi bu genel başkana ve vekile? Bizim CHP milletvekilleri ve yöneticilerinden beklentimiz Atatürk'ün kurduğu bir partiye yakışmayacak şekilde davranışlar içine girmemeleri, insaf ve vicdan sahibi olmaları, Valilerimiz ve diğer kamu personellerinin hak ve hukukuna riayet etmeleri, sorumsuz davranışlar ve söylemlerden uzak durmalarıdır" şeklinde konuştu.