Girişimcilere yeni ufuklar açacak eğitimde mikro kredi kullanan bayanlara pozitif ayrımcılık

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında, girişimcili

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında, girişimcilik eğitimi konusunda protokol imzalandı. İlk defa iş yeri açacak kişilerin, girişimcilik eğitimi almasını kapsayan program çerçevesinde, mikro kredi kullanan bayanlara öncelik tanınacak.

DOĞAKA ile KOSGEB arasındaki protokol, Kahramanmaraş Valiliği toplantı salonunda düzenlenen toplantıda imzalandı. Protokol hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, KOSGEB'in, hükümetin başlattığı yeni bir program çerçevesinde yürürlüğe koyduğu yeni bir çalışma ile girişimcilik desteği verdiğini söyledi.

Bu desteğinin verilmesinin ön şartının girişimcilik eğitimi olduğunu belirten Tanılır, KOSGEB'in daha önce de Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile imzaladığı protokolün, şimdi de DOĞAKA ile imzalanacağını kaydetti. Bu kapsamda eğitim giderlerinin ajans tarafından karşılanacağını dile getiren Tanılır, protokol çerçevesinde, Kahramanmaraş ve Hatay'da 75, Osmaniye'de 50 kişilik program açılacağı bilgisini verdi.

Eğitimin, Kahramanmaraş için bir özelliği bulunduğuna vurgu yapan Tanılır, önceliğin mikro kredi kullanan bayanlara verileceğine dikkat çekti. Eğitime gereken ilginin gösterileceğine inandığını belirten Tanılır, kişi sayısında yeterlilik sağlanamaması halinde İŞKUR'a kaydını yaptırmış ve girişimcilik eğitimi almak isteyenlerin de programa dahil edileceğini aktardı. İşsizliğin önemli bir mesele olduğunu ve bu tür programların da yaşamsal önem taşıdığını söyleyen Tanılır, mikro kredi ile Kahramanmaraş'ta 3 binin üzerinde bayanın aile ekonomisine katkı sağladığını, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nın da iş kurma noktasında desteklerinin sürdüğünü anlattı.

YENİ İŞ FİKRİ OLANLARA DESTEK VERİLECEK

KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Yılmaz da iş fikri olan herkesi bu eğitime beklediklerini kaydetti. Yılmaz, "Eğitime katılan ve iş fikri olan herkese 27 bin liraya varan desteğimiz var. Ayrıca, 70 bin liralık bir destek programımız daha var. Girişimcilere bu program kapsamında da 4 yıl vadeli olarak faizsiz destek imkânı sağlıyoruz." dedi.

Ajans olarak hibe çalışmalarının devam ettiğini ve yoğun bilgilendirme toplantılarını da ekip olarak sürdürdüklerini ifade eden DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti ise yıl sonunda 16 milyon lira hibe desteğine ulaşacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, DOĞAKA Genel Sekreteri Serdengeçti ve KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürü Yılmaz arasında, girişimcilik eğitimini öngören protokol imzalandı.