Başkan Altepe: Ulaşımı sorun olmaktan çıkaracağız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken ulaşımın sorun olmaktan çıkması için de önemli

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken ulaşımın sorun olmaktan çıkması için de önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Özlüce Kavşağı'nın temeli törenle atıldı. Sağanak yağmura rağmen katılımın yoğun olduğu törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir bütçesinin üçte ikisinin ulaşım yatırımlarına ayrıldığını ve ulaşıma yıllık 200 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını dile getirdi.

Bursaray'ı üniversite ile buluşturacak olan Görükle hattında çalışmaların hızla sürdüğünü ve ilk 3 istasyonda yolculu seferlere yılbaşına kadar başlanacağını kaydeden Başkan Altepe, "Bunun yanında Emek hattında da çalışmalar hızla sürüyor. Bursaray'ı kentin doğu yakası ile buluşturacak olan 7 duraklı 8 kilometrelik Kestel hattıyla ilgili çalışmalarımız da hızla sürüyor." dedi.

Raylı sistem çalışmaları sürürken, ulaşımın düğüm noktaları olan bölgelerdeki kavşak düzenlemelerinin de devam ettiğini hatırlatan Başkan Altepe, Emek Kavşağı'nda çalışmaların hızla sürdüğünü, temeli atılan Özlüce Kavşağı'nın ardından Buttim, Demirtaş ve Bademli kavşakları ile ilgili çalışmaların startını vereceklerini belirtti.

"AĞIR TONAJLI ARAÇLAR KENT MERKEZİNE GİRMEYECEK"

Sanayi bölgelerine ve çevre yoluna ulaşım konusunda Özlüce Kavşağı'nın kilit bir noktada olduğunu dile getiren Başkan Altepe, Özlüce Kavşağı tamamlandıktan sonra sanayi bölgelerine gelen ağır tonajlı araçların kent merkezine girmesine gerek kalmayacağını söyledi.

Özlüce ile Geçit'i, Minareli Çavuş üzerinden birbirine bağlayacak olan yeni yolda da çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Başkan Altepe, şunları söyledi: "Yeni açılacak yol İzmir yolu Özlüce Kavşağı ile Mudanya yolu Geçit Kavşağını birbirine bağlayacak. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi ve Pilot Sanayi'den çıkan ağır tonajlı araçların çevre yoluna bağlanmaları için alternatif bir güzergâh oluşturacağız. Bu sayede ağır tonajlı araçlar kent merkezine girmeden Özlüce Kavşağı'ndan sanayi bölgelerine ve çevre yoluna ulaşabilecekler."

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, Özlüce Kavşağı'nın bölge için büyük önem taşıdığını yıllardır dile getirdiklerini belirterek, "Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımıza çök teşekkür ediyoruz. Bu bölge için önemli bir ihtiyaç bu kavşakla ortadan kalkacak. Bu yolun Mudanya yolu ile bağlantısının yapılması da bu bölge için önemli bir ihtiyaç. Bu konuda da Büyükşehir Belediyemizden destek bekliyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kent merkezini önemli bir trafik yükünden kurtaracak olan Özlüce Kavşağı'nın temeli atıldı.