Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Aydın'da 2010 yılı 3. dönem il koordinasyon kurulu toplantısı Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirildi.

Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı
Yatırımcı kurum ve kuruluşların katılımcılara yatırımlarla ilgili bilgi verdiği toplantıda, 2010 yılının ilk 9 ayında tamamlanan ve yapımı devam eden projeler görüşüldü.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İlçe Kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, yatırımcı kurum ve kuruluşları temsilcileri İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.
Aydın İl Özel İdaresinde düzenlenen Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, 2010 yılının 9 ayında yatırımcı kuruluşlar tarafından Aydın'da 219 ana ve alt proje üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü, bunlardan 55'inin bitirildiğini kaydetti.
Bu yatırımların toplam maliyetinin 2 milyar 539 milyon lira olduğunu ve yatırımlar için 2010 yılında 310 milyon lira ödeneğin gönderildiğini belirten Vali Coş, en fazla ödenek harcamasının ve yatırım tutarının 134 milyon lira ile DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.
Vali Coş, "Bu yıl ilimizin özlemle beklediği ve yıllardır hasretini çektiği Çine Adnan Menderes Barajı, İkizdere Barajı, Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi gibi büyük yatırımlara kavuşması sağlanmıştır" dedi.
Karacasu Dandalaz Barajı'nda yüzde 63 fiziki gerçekleşme seviyesine ulaşıldığını ve bu sene gövde dolgusunun bitirileceğini dile getiren Coş, 2011 yılında da barajın bitirilmesinin hedeflendiğini aktardı.
Vali Hüseyin Avni Coş, yapımı TOKİ tarafından yürütülen 254 yataklı Aydın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşaatında da çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, akıllı bina sistemiyle yönetilecek ve en modern kriterlere sahip olacak hastanenin, bir yıl gibi rekor bir sürede tamamlanacağını söyledi.
Gerek KÖYDES, gerekse İl Özel İdare kaynaklarından köyler için 17 milyon 872 bin 217 TL harcama yapıldığını kaydeden Vali Coş, "Geçtiğimiz dönemde demiryolları yenileme çalışmaları sonucunda, İzmir-Aydın, Ortaklar-Söke ve Aydın-Nazilli arasında yenileme çalışmaları tamamlanmıştı. Yıl sonuna kadar da Nazilli-Denizli arasındaki hattın tamamlanması için yenileme çalışmaları süratle devam etmektedir. İller Bankası Kredisi ile Sultanhisar ilçemize pazaryeri, Yenipazar ilçemize katlı otopark ve pazaryeri tamamlanarak geçici kabulleri yapılmıştır. Yükseköğretim öğrencilerimiz için Işıklı'da yapımı süren bin kişilik öğrenci yurdunda ince işlerin bitme aşamasına gelinmiş, çevre tanzim çalışmaları devam etmektedir. Yurdun yapım işi 6 ay öne çekilmiş olup, yılın sonuna kadar bitirilmesi hedeflenmektedir" dedi.
Toplantı Vali'nin konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşlar devam eden yatırımlar hakkında bilgiler verirken, yatırımlarda karşılaşılan sorunlar hakkında da karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunuldu.