Amerikan efsanesi Türkiye yollarında

Lüks spor otomobil satışlarındaki kararlı yükseliş, markaları da harekete geçirdi.

Amerika'nın efsane haline gelen iki modeli Camaro ve Corvette, Auto Show 2010'un ardından Chevrolet bayilerinde yerini alacak.

Dünyanın en önemli otomobil fuarları arasında yer alan Uluslararası İstanbul Otomobil Fuarı'na (Auto Show 2010) geri sayım başladı. CNR Expo Fuar Merkezi'nde Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (OICA) akreditasyonuyla İstanbul Fuarcılık tarafından OICA ve Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) desteğiyle 2 yılda bir gerçekleştirilen Auto Show'a bu yıl 650 bin ziyaretçi bekleniyor.

Kadın, yaşlı ve çocuklara yönelik birtakım pilot uygulamaların yapılacağı fuar, 29 Ekim ile 7 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

200 firma katılacak

Bu yıl 200'ün üzerinde firmanın katılacağı fuarda birçok yeni model gün yüzüne çıkacak. Türkiye'de, özellikle lüks spor otomobillere olan ilginin hızla artış göstermesi, markaların da dikkatini çekmeye başladı. Krizde bile başarılı bir ivme yakalayan bu pazar, hem Türkiye'de olan hem de yeni giriş yapmak isteyen 2 markanın da önünü açtı. İngiliz Aston Martin, fuar sonrasında resmen Borusan Otomotiv tarafından satışa sunulacakken, GM çatısı altındaki Chevrolet de, sporcularını pazara sunma kararı aldı. Auto Show 2010'da Amerika'nın efsaneleşen modellerinden, dünya çapında en uzun süredir üretilen spor otomobil unvanına sahip Chevrolet Corvette ve 2010 yılı "Dünyada Yılın Otomobil Tasarımı" ödülünün sahibi Chevrolet Camaro modelleri de ilk kez sergilenecek.

400 beygirlik Camaro

Daha önce sadece özel ithalatçıların getirdiği bu araçlar, fuarda tanıtıldıktan kısa bir süre sonra, 2011 yılının başında Chevrolet bayilerinde yerini alacak. Her iki modelin de hangi motor seçenekleri ve donanımla getirileceği belli olmasa da Camaro ve Corvette'te kullanılan en 'zayıf' motor bile 312 beygir güç üretiyor. Camaro'da kullanılan bu V6 motor 3.6 litre hacmindeyken modelin güçlü versiyonunda 6.2 litrelik V8 görev yapıyor. 400 beygir güç ve 556 nm tork üreten bu araç, etkileyici tasarımın da hakkını veriyor. Corvette'te ise 6.2 litrelik V8 görev yapıyor. 430 beygir güç ve 586 nm tork üreten bu aracın bir de 7 litrelik V8 kullanan 505 beygirlik Z06 modeli bulunuyor.