Cso Anadolu'da 5 Günde 5 Bin 500 Seyirciye Ulaştı

Doğuş Grubu'nun Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ana sponsorluğu kapsamında bu yıl Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ikincisini gerçekleştirdiği 'Kampüste Senfonik Akşamlar' konserleri büyük ilgiyle karşılandı

Cso Anadolu'da 5 Günde 5 Bin 500 Seyirciye Ulaştı
Doğuş Grubu'nun Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ana sponsorluğu kapsamında bu yıl Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ikincisini gerçekleştirdiği 'Kampüste Senfonik Akşamlar' konserleri büyük ilgiyle karşılandı
Doğuş Grubu'nun Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ana sponsorluğu kapsamında bu yıl ikincisini hayata geçirdiği 'Kampüste Senfonik Akşamlar' projesi, orkestranın Kars, Erzurum, Rize, Giresun ve Trabzon illerinde verdiği konserlerle öğrenciler ve bölge halkının yoğun ilgisiyle karşılandı.
CSO'yu bugüne kadar gitmediği Anadolu illerine götürerek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi hedefleyen projenin; Kars Kafkas, Erzurum Atatürk, Rize, Giresun ve Karadeniz Teknik Üniversiteleri ev sahipliğinde gerçekleşen turnesinde, tüm koltuklar dolarken, birçok müziksever konserleri ayakta izledi. 'Kampüste Senfonik Akşamlar' konserlerini 5 ilde toplamda 5500 kişi izledi. Kars'da 560, Erzurum'da 1200, Rize'de 750, Giresun'da 650 ve Trabzon'da ise 2350 müziksevere ulaşan turnede, 5 gün boyunca toplam 150 kişilik bir ekiple 2 bin 491 kilometre yol kat edilmiş oldu.
17-23 Ekim tarihleri arasında Anadolu üniversitelerindeki gençler ve bu üniversitelerin yer aldığı şehirlerdeki klasik müzik tutkunları ile buluşmak üzere ikinci kez yola çıkan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Doğuş Grubu ana sponsorluğunda ve üniversiteler işbirliği ile verdiği "Kampüste Senfonik Akşamlar" konserlerinde Doğu Anadolu ve Doğu Karadenizli sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.
CSO'nun yakın geçmişte veya bugüne kadar hiç gitmediği Anadolu illerindeki üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi hedefleyen "Kampüste Senfonik Akşamlar" turnesi ikinci yılında da Anadolu'da yoğun ilgiyle karşılandı. Kars-Kafkas Üniversitesi ev sahipliğinde Kars İl Kültür Merkezi, Erzurum Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi, Rize Üniversitesi ev sahipliğinde İsmail Kahraman Kültür Merkezi, Giresun Üniversitesi ev sahipliğinde İl Özel İdare Kültür Merkezi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde verilen ve salon kapasitelerinin bir hayli üzerinde müzikseverin ilgi gösterdiği konserlerin biletleri günler öncesinden tükendi.
Şef Rengim Gökmen yönetiminde ve ünlü piyanist İdil Biret ile keman virtüözü Cihat Aşkın solistliğinde gerçekleşen 2 saatlik konserler sonunda seyirciler, sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı. Orkestra, Nevit Kodallı'dan Telli Turna, Ferit Tüzün'den Esintiler, Brahms'dan Macar Dansları'na kadar yerli ve yabancı ünlü bestelerin yer aldığı özel bir programla Anadolu seyircisine seslenirken; program, seyircilerin de eşlik ettiği ünlü Radetsky Marşı'yla sonlandı.
SENFONİK AKŞAMLAR DEVAM EDECEK...
Projeye dahil edilecek illerin seçiminde öncelikle ilde mevcut bir senfonik orkestranın olmaması ve o ili CSO'nun daha önce az ziyaret etmiş ya da hiç etmemiş olması gibi kriterler dikkate alınıyor. Kampüste Senfonik Akşamlar turne projesi önümüzdeki dönemde bu kriterlere uygun diğer Anadolu üniversiteleri ile devam edecek.