Şanlıer: Afyonkarahisar'da az da olsa tiner ve bali bağımlısı var

Afyonkarahisar İl Tütün Kontrol Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, şehirde sayıları az da olsa madde bağımlısı insanlar olduğunu bildirdi.

Afyonkarahisar İl Tütün Kontrol Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, şehirde sayıları az da olsa madde bağımlısı insanlar olduğunu bildirdi.

Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Şanlıer, tiner ve bali bağımlılarına yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Şanlıer, ilde tiner ve bali bağımlılığına yakalananlardan 30'a yakının 18 yaşından büyük olduğunu, 13 kişinin de 18 yaşından küçük olduğunu kaydetti. Sağlık Bakanlığı'nın önerge ve mevzuatları gereğince İl Tütün Kontrol Kurulu üyelerinin Afyonkarahisar'daki çalışmalarının beğeni ile karşılandığını aktaran Şanlıer, konuyla ilgili Ankara'da gerçekleşen toplantılarda diğer iller arasında Afyonkarahisar'dan övgüyle söz edildiğini bildirdi.

Şanlıer, "Tiner ve bali kullanan bu insanlarımızı hayata kazandırmayı hedefleyen yeni bir proje daha hazırlıyoruz. Valilik Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Belediye müşterek çalışmalarıyla bu konunun da altından kalkacağımıza yürekten inanıyorum." dedi.

4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'un meclis görüşmelerinde ve yasalaşmasından sonra kamuoyunda bir tereddüt oluştuğunu anlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ancak bu kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte insanların çok büyük bir kısmının sigara yasağını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Türkiye'de yüzde 90'ın üzerinde bu kanuna bir uyum olduğunu dile getiren Başkan Çoban, "Türkiye bu haliyle dünyaya örnek oluyor. Birçok ülke örnek alıyor. İlimizde de bu kanunun çok güzel bir şekilde uygulanması konusunda sizler büyük gayret gösterdiniz. Daha sağlıklı bir Afyonkarahisar için en büyük katkıyı yapıyorsunuz. Çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum." diye konuştu.