Ak Partili Milletvekillerinden Belediye Yönetimine Çöplük Eleştirisi

AK Parti Milletvekilleri Mustafa Çetin ve Nuri Uslu, Uşak Belediyesi'nin çöplük sorununu çözmeye niyeti olmadığını ifade ederek; "Belediye yönetiminin çöplük sorununun çözümü için yaptığı ihale son derece yanlıştır

Ak Partili Milletvekillerinden Belediye Yönetimine Çöplük Eleştirisi
AK Parti Milletvekilleri Mustafa Çetin ve Nuri Uslu, Uşak Belediyesi'nin çöplük sorununu çözmeye niyeti olmadığını ifade ederek; "Belediye yönetiminin çöplük sorununun çözümü için yaptığı ihale son derece yanlıştır. Bu ihale biz bu işi yapmayacağız anlamına gelir"dedi.
AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, Milletvekilleri Mustafa Çetin ve Nuri Uslu düzenledikleri basın toplantısıyla referandum sonuçlarını değerlendirip Uşak'ı ilgilendiren konular hakkında açıklamalarda bulundular. Basın toplantısına Merkez İlçe Başkanı Nuri Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, belediye ve il genel meclisi üyeleri de katıldı. İl Başkanı Hilmi Alper, uzun bir aradan sonra teşkilat olarak basın mensuplarıyla bir araya geldiklerini kaydederek, yürüttükleri çalışmalar hakkında kısa bilgi verdi. Milletvekilleri Mustafa Çetin ile Nuri Uslu ise referandum sonuçlarını içeren kısa birer konuşma yaparak kentsel dönüşüm ve çöplük sorunu ile ilgili soruları yanıtladı.
AK Parti olarak belediyenin hizmetlerini engelleyici bir tavır takınmayacaklarını aksine destek vereceklerini ifade eden Nuri Uslu, " Biz Uşak Belediyesi'nin çalışmalarını engellemeyiz. Bugüne kadar engel olmadık bundan sonra da engel olmayacağız. Kentsel dönüşüm konusunda gerekli desteği verdik, vermeye devam edeceğiz. Çöp sorununun çözümü konusunda da destek olmak isteriz. Ancak belediyeden bu güne kadar bize hiçbir talep gelmedi. Çöplük konusunda belediye yönetiminin tutumu doğru değil. Mevcut çöplük alanında geri dönüşüm tesisi kurmak istiyorlar. Bunun için ihale yaptılar ama ÇED raporu olmadan böyle bir tesisi yapmalarının imkanı yok. Bunun anlamı ben bu sorunu çözmeyeceğim demektir. Yıllardır çözüm bekleyen bu sorunu karmaşık hale getirmek belediye yönetimine hiçbir şey kazandırmayacaktır. Karaağaç ve Dikilitaş sakinleri çöplüğün kaldırılmasını beklerken belediyenin böyle bir tesis kurma düşüncesi doğru bir iş değil"dedi.

BU PROJENİN UYGULANMA ŞANSI YOK
Milletvekili Mustafa Çetin ise çöp sorunu ile ilgili belediyenin tutumunu eleştirerek, geri dönüşüm tesisi projesinin uygulanma şansının olmadığını öne sürdü. Karaağaç Mahallesi'ndeki mevcut çöplük alanında böyle bir tesisin kurulmasının son derece yanlış ve tehlikeli olduğunu kaydeden Çetin, " Mevcut çöplük kentin en önemli sorunu. Belediye bu sorunu akılcı bir şekilde acilen çözmesi gerekiyor. Daha önceki dönemde Ovademirler Köyü yakınlarında çöp deponi alanı ile ilgili çalışmalar yapıldı. Projesi hazırlandı, ÇED raporu alındı ama mahkeme kararları nedeniyle proje uygulamaya konulamadı. Şuandaki belediye yönetimi bu sorunu iki ayaklı bir proje ile çözmeye çalışıyor. Bu mümkün değil. Ovademirler'deki deponi alanı için ÇED raporu mevcut. Ancak halen şehir çöplüğü olarak kullanılan Karaağaç için ÇED raporu dahi yok. ÇED raporu olmadan orada geri dönüşüm tesisi kurmak mümkün değil. Yapılan ihale bu nedenle son derece yanlış. Ayrıca böyle bir tesisi mevcut çöplükte kurmak tehlikeli bir durum. Çünkü çöplükteki sızıntılar yer altı sularına karışmış durumda. Bazı arkadaşlar sızıntılar nedeniyle Ilıcaksubaşı mevkiindeki yer altı sularında kolibasili olduğunu söylüyor. Eğer yer altı sularında ve şehrin içme suyu olarak kullandığı kuyularda kolibasili tespit edilirse ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirir"dedi.