Gürsu Ovasında Zarar Tespitini Uludağ Üniversitesi Yapacak

Aşırı yağışların Gürsu'ya faturası ağır olurken, taşkınlar 750 ailenin mağduriyetine yol açtı

Aşırı yağışların Gürsu'ya faturası ağır olurken, taşkınlar 750 ailenin mağduriyetine yol açtı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, zarar tespitinin Uludağ Üniversitesi'nce yapılacağını, ardından da mağduriyetlerin giderileceğini bildirdi.
Bursa'da tarımsal üretimin merkezi konumundaki Gürsu, aşırı yağışların yol açtığı afetin yaralarını sarmaya çalışıyor. Gürsu'da binlerce dönüm tarım arazisinin sular altında kalmasına yol açan yağışlar, ilçe merkezi ve köylerde 750 ailenin de mağduriyetine sebep oldu. Sulama kanalları ve köprülere zarar veren sel nedeniyle ilçede kriz masası kurulurken, hasar tespiti ve zararların karşılanmasına yönelik çalışmalara hız verildi.
Yağışların ardından Gürsu Kaymakamlığı bünyesinde kurulan 'Kriz Masası'nda durum değerlendirilmesi yapıldı. Gürsu Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş başkanlığındaki toplantıya Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, İl Genel Meclisi Üyeleri Kenan Demirkıran ve Bahattin Açış, AK PARTİ Gürsu İlçe Başkanı İbrahim Arslan, daire amirleri ve köy muhtarları katıldı.
Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, afet gecesini de bölge halkıyla birlikte geçirdiğini belirterek, merkezi idare ve yerel yönetim iş birliğiyle yaraların sarılması için çalıştıklarını söyledi. Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Özcü, zararların karşılanması için olağanüstü bir çalışma içine girildiğini kaydetti.
Gürsu Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş ve Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, kriz masasındaki toplantının ardından Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Aktaş ve Özcü'den ilçedeki durumla ilgili bilgi alan Vali Harput, selin tarımsal alanlara ve üreticilere verdiği zararın tespit edilmesi için Uludağ Üniversitesi ile işbirliği yapılacağını söyledi. Harput, Uludağ Üniversitesi tarafından yapılacak zarar tespitinin ardından gerekenin yapılarak, üreticinin mağdur edilmeyeceğini bildirdi.
Öte yandan, AK PARTİ Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ali Koyuncu da Gürsu'da incelemelerde bulundu. Başkan Orhan Özcü'yü ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Koyuncu, daha sonra da Gürsu'nun köylerinde incelemelerde bulundu. Köylülerle bir araya gelerek sıkıntıları dinleyen Koyuncu, DSİ Bölge Müdürlüğü ve muhtarlarla koordinasyon halinde hasarın tespit edileceğini ve zararların karşılanacağını söyledi. Koyuncu, ürün kaybı olan çiftçilere de destek sözü verdi.