Çaybaşı'na Yeni Müftülük Ve Kur'an Kursu Binası

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde vatandaşların katkılarıyla yapılan Müftülük ve Kuran Kursu binası hizmete açıldı.

Çaybaşı'na Yeni Müftülük Ve Kur'an Kursu Binası
Çaybaşı Müftülüğü'nün 2008 yılında başlattığı çalışmalar sonunda ilçeye kazandırılan modern müftülük ve Kur'an kursu binasının hizmete girecek olması sebebiyle bir açılış töreni düzenlendi. Binanın açılışına Ordu Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, Çaybaşı Kaymakamı Mehmet Nurullah Karaman, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, ilçe müftüleri, belediye başkanları, İl Genel Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla devam eden açılışta bir konuşma yapan Çaybaşı İlçe Müftüsü Aydın Yığman, açılışı yapılan binanın merhamet duygusu besleyenlerin meydana getirdiği bir eser olduğunu söyledi.
Ordu Vali Yardımcısı İsmail Küreci ise Müftülük ve Kur'an kursu binasının vatandaş katkısıyla yapıldığını hatırlatarak, "Devletimiz maalesef her yere elini uzatamıyor. Bu durumda siz değerli vatandaşlarımız elinizi taşın altına koyarak bu güzel hizmetlere ortak oluyorsunuz. Bu güzel binalar ilçelerimize hizmet vermeye başlıyor. İnşallah hayırlı olur diyorum. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
POF.DR. ER: "YETİMLERDEN BİHABER OLAMAYIZ"
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er de yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Biz hep anlatmıyor muyuz? Peygamber efendimiz daha doğmadan babasını kaybetti. Bir müddet sonra annesini kaybetti. Dedesini kaybetti. Amcası Ebu Talib'in yanında yetim olarak büyüdü. Sonunda risalet görevini aldı. Hem bunu söyleyeceğiz hem de bir müftü olarak toplumda bu durumda olan insanlardan bihaber mi olacağız? Onun için müftü arkadaşlarımız, bu müftülük binası şemsiyesi altında toplumun ne dini problemi varsa orada yerini alacaktır."
İl Genel Meclis Üyesi Fahri Şahin de hizmete açılan binada yetişen genç nesillerin yeryüzünde insanlığın buhran yaşadığı çok önemli sosyal konuların yüce değerlerini öğreneceğini belirtti.
700 BİN LİRAYA MAL OLDU
Törende Çaybaşı Kaymakamı Mehmet Nurrullah Karaman, Çaybaşı Müftüsü Aydın Yığman'a takdir belgesi, binanın yapımında emeği geçenlere onur plaketleri verildi. Yapılan duaların ardından müftülük ve kuran kursu binası hizmete açıldı. Yaklaşık 700 bin liraya mal olan bina iki yılda tamamlandı. 5 katlı olarak inşa edilen binanın 1. katı mescit, sınıf ve yemekhane, 2. katı müftülük, 3. katı yatılı erkek öğrenci kursu
4 ve 5. katı lojman ve teras kat ise konferans salonu olarak hizmet verecek.