Steve Jobs kavga çıkartacak!

Steve Jobs, Apple iPhone, iPad ve iPod Touch gibi ürünlerde kullanılan iOS işletim sistemiyle Google'ın A...


Steve Jobs, Apple iPhone, iPad ve iPod Touch gibi ürünlerde kullanılan iOS işletim sistemiyle Google'ın Android'ini karşılaştırdı ve hiç etkilenmediğini belirtti.

Jobs şirketin rekor düzeyde kar ettiğini açıklarken Google'ın günlük 200.000 cihaz aktivasyonuna karşılık, Apple'ın 275.000 ila 300.000 aktivasyon gördüğünü belirtti.

Google'ın Android'i açık ve iPhone'u kapalı olarak değerlendirmesini doğru bulmayan Jobs şunları söyledi "Açık denildiğinde ilk aklımıza gelen Windows'tur, pek çok cihaz üzerinde mevcuttur. Ancak Windows'ta arayüz hep aynıdır, oysa Android paramparça ve kullanıcılar kendi başlarına öğrenmek zorundalar"

Jobs buna örnek olarak da yeni çıkan TwitterDeck uygulamasının 244 farklı telefon için 100 farklı sürümü olduğunu belirtti. Pek çok uygulamanın ancak güncel ve kısıtlı sayıda cihazda çalıştığını, iPhone'da ise sadece eski ve yeni olmak üzere 2 sürüm olduğunu belirtti.

En kritik Android eleştirileri

Steve Jobs çok önemli bir eleştiri daha getirdi ve Android cihazlar için birden fazla uygulama mağaza olmasının tüketici ve geliştirici için tam bir karmaşa oluşturduğunu söyledi. "Bunu Apple'ın entegre uygulama mağazası ile kıyaslayın. Üç kat daha fazla uygulama var ve geliştiriciler tek adımda paralarını alıyor. Google haklı olsaydı ve gerçek mesele açık-kapalı platform olsaydı bile her zaman açığın kazanmadığını hatırlamakta fayda var."

Apple'ın entegrasyon gücünün sonunda kazanacağına sonuna kadar inandıklarını belirten Steve Jobs, yeni nesil Android tabletlerin neredeyse hiç uygulama olmadan çıkacağını ama Google'ın bile mevcut sürümün buna uygun olmadığını belirttiğini hatırlattı. Sonuçta iPad'in herşeyi birleştiren, kaliteli ve rakiplerine göre daha fiyat-performans bir cihaz olduğunu vurguladı.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.