Manchester united Bursaspor maçı

Şampiyonlar Ligi'nde Bursaspor Manchester United'a konuk oluyor. Manchester Bursaspor maçı muhtemel kadroları belirlendi. Manchester Bursaspor maçı hangi kanalda yayınlanacak. İşte Manchester Bursaspor maçı...

Manchester united Bursaspor maçı
Şampiyonlar Ligi C Grubu üçüncü maçında Bursaspor deplasmanda İngiliz devi Manchester United'a konuk oluyor.

Old Trafford Stadı'nda oynanacak bu zorlu karşılaşma saat 21:45'te başlayacak. İtalyan hakem Gianluca Rocchi'nin yöneteceği karşılaşmayı Star TV'den ve buradan naklen ve canlı takip edebilirsiniz.

BURSASPOR İNGİLTERE'YE UMUTLU GİTTİ

Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden Bursaspor C Grubu'nda bu maç öncesinde yaptığı Devler Ligi'ndeki iki maçta da galip gelmeyi başaramadı.

Devler Ligi'ndeki ilk maçında Valencia'ya 4-1, İskoç ekibi Rangers'a ise deplasmanda 1-0 kaybeden Bursaspor İngiltere'ye umutlu gitti. Maç öncesinde açıklamalarda bulunan teknik direktör Ertuğrul Sağlam Mancehster United'ın sahası Old Trafford'da Türkiye'yi temsil edecek olmalarından dolayı onurlu olduklarını, maçın sonucunun da diledikleri gibi olmasını dilediklerini ifade etti.

BU MAÇIN İDDAA YORUMU İÇİN TIKLAYIN...

Geçtiğimiz hafta kadro dışı bırakılan Volkan Şen'in Manchester'a götürülen kafilede yer aldığı ve karşılaşmaya ilk 11'de başlamasına kesin gözüyle bakıldığı ifade edildi.

Öte yandan yeşil beyazlı ekipte sakat veya cezalı futbolcu bulunmadığı ve Manchester United karşısında teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın karşılaşmada sahaya sürpriz bir kadro ile çıkmayacağı tahmin ediliyor.

MANU'DA ROONEY VE GIGGS YOK!

İngiliz ekibinde Bursaspor karşısında oynayamayacağı daha önceden kesinleşen Giggs ve Valencia forma giyemeyecek. Öte yandan Manchester United teknik direktörü Sir Alex Ferguson'un bu karşılaşmada yedek ağırlıklı bir kadro ile mücadele etmesi bekleniyor.

Ayrıca Mancester United'ın Bursaspor ile oynayacağı maçtan bir gün önce takımın yıldız futbolcusu Wayne Rooney'in takımdan ayrılacağının ortaya çıkması İngiliz ekibinde bir kaos ortamına neden oldu. Menajer Alex Ferguson'un Rooney'in takımdan ayrılmak istemesi nedeni ile oyuncusuna tepki gösterdiği ve kadro dışı bıraktığı da biliniyor.

TİMSAH İLK GOLÜN PEŞİNDE

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılan Bursaspor şeytanın bacağını kırarak gol bulmak istiyor. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı ilk iki maçta gol atma başarısı gösteremeyen yeşil beyazlılar bu kez şeytanın bacağını kırmak istiyor. Üç puan hedefinin ardından ilk gol heyecanının da yaşanacağı bu karşılaşmada Bursaspor puan veya puanlar almak için bütün kozlarını oynayacak.

SAAT: TSİ 21:45
STAT: Old Trafford
HAKEM: Gianluca Rocchi
YAYIN: Star Tv

MUHTEMEL 11'LER

MANCHESTER UNITED

Van der Saar
Rafael
Vidic
Evans
Fabio
Fletcher
Carrick
Anderson
Nani
Obertan
Javier Hernandez

BURSASPOR

Ivankov
Ali Tandoğan
Ömer Erdoğan
Stephanov
Vederson
Ergiç
Hüseyin
Volkan
Insua
Ozan İpek
Sercan

TÜRK TAKIMLARI VE MANU!

Manchester United, daha önce Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla 10 maçta karşı karşıya geldi.

Türk takımları, Manchester United ile yaptığı 10 maçtan 3'ünü kazandı, 4'ünü kaybetti, 3'ünde de berabere kaldı 10 gol atıp, 16 gol yedi.

Galatasaray ile 1993-1994 sezonunda Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda eşleşen M.United 3-3 ve 0-0'lık skorlarla elenirken, bir sezon sonra Şampiyonlar Ligi gruplarında karşılaştığı Galatasaray ile 0-0 berabere kalıp, rövanşta 4-0 kazandı.

Fenerbahçe ile 1996-1997 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında karşılaşan M.United, İstanbul'da 2-0 kazandı sahasında ise 1-0 kaybetti.

Fenerbahçe ile 2004-2005 sezonunda yine Şampiyonlar Ligi gruplarında karşılaşan M.United sahasında 6-2 kazanırken, Kadıköy'de 3-0 mağlup oldu. İngiliz ekibi son olarak geçen sezon Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi gruplarında eşleşmiş İstanbul’da 1-0 kazandığı maçın rövanşını aynı skorla sahasında kaybetmişti.

EN GOLLÜ GRUP

Bursaspor'un yer aldığı C Grubu Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon en az gol atılan grup konumunda bulunuyor.

Ülkemizin bu sezon Uefa Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcisi olan Bursaspor'un yer aldığı C grubu, 8 grup içinde en az gol olan grup oldu. Geride kalan 2 haftada oynanan 4 maçta sadece 6 gol atılırken toplamda kaleye atılan 23 şutla yine en az isabetli şut atılan grup oldu. İlk 2 haftada en çok gol ise 17 gol ile A grubunda yaşandı.

SAĞLAM'IN DEPLASMAN KARNESİ KÖTÜ

Beşiktaş’ın başında 2007-08 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele eden Ertuğrul Sağlam deplasmanda oynadığı 3 maçı da kaybetmişti. Ertuğrul Sağlam Bursaspor’un başında da deplasmanda ilk maçını kaybetti. Beşiktaş ile 3 deplasman maçında O.Marsilya ve Porto’ya 2-0, Liverpool’a 8-0 yenilen Ertuğrul Sağlam, Bursaspor’un başında deplasmanda G.Rangers’a 1-0 kaybetti.

Oynanan 4 maçta Ertuğrul Sağlam’ın takımları hiç gol atamazken kalesinde 13 gol gördü. Ertuğrul Sağlam teknik direktörlük kariyerinde üç takımla Avrupa Kupalarında toplam 24 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 yenilgi alırken, Şampiyonlar Ligi gruplarında 8 maçta 2 galibiyet 6 yenilgi aldı.