DİSK Genel Başkanı Çelebi, işten atılan 22 işçiye destek amacıyla Düzce'ye geldi

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Düzce'nin Beyköy Beldesi'nde bulunan Organize Sanayi bölgesindeki MAS-DAF fabrikasında geçtiğimiz Ağustos ayında i

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Düzce'nin Beyköy Beldesi'nde bulunan Organize Sanayi bölgesindeki MAS-DAF fabrikasında geçtiğimiz Ağustos ayında işten çıkarılan 22 işçinin tekrar işe geri alınması için Birleşik Metal İş Sendikası'nın başlattığı eyleme destek vermek amacıyla Düzce'ye geldi.

MAS-DAF fabrikası önünde toplanan Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçiler diğer fabrikalarda çalışan işçilerin iş çıkış saatini bekledi. Sendika'nın İzmit'te bulunan fabrikalarda çalışan üyelerin de katılımıyla saat 19.00 sıralarında 200 civarında bir gurup MAS-DAF fabrikası önünde sloganlar atarak toplandı. İşçiler, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları iddia edilen 22 işçinin tekrar işe alınması için başlatılan mücadeleye destek verdi.

Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin de katıldığı destek eylemi, işçilerin Karadeniz havaları eşliğinde üçayak oynamaları ile başladı. Çelebi ve Serdaroğlu da sendikaya üye işçilerle birlikte horon tepti.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi işçilere hitaben yaptığı konuşmasında hükümeti eleştirdi. Çelebi, "Türkiye'nin Çalışma Bakanı, Başbakanı halen Türkiye'de sendikal örgütlenme özgürlüğü var diyorsa, Düzce'nin Ovasına gelsinler, buradaki rezaleti görsünler. Birden fazla sendika üyeliği diye referandumdan önce dolaştılar. Daha fazla özgürlük dediler. Birden fazla sendikaya üyelik demagojisi yaptılar. Geçen de onların yüzüne karşı söylediğim için söylüyorum, bırakın birden fazla sendikaya üye olmayı, bir tane bile sendikaya üye olmaya tahammül edemeyenler, bu ayıptan Türkiye'yi kurtarmayanlar utanmalılar, utanmalılar." şeklinde konuştu.

DİSK Genel Başkanı Çelebi, işverenlerin görüşme talebi üzerine Düzce'ye geldiğini, işveren temsilcilerinin kendilerinden Pazartesi gününe kadar süre istedikleri belirtti. Çelebi, bugünkü yürüyüş programını gerçekleştirmeyeceklerini söyledi. İşverenin Pazartesi günü akşamına kadar bir gelişme yaşanmadığı takdirde Organize Sanayi Bölgesinden Düzce Şehir merkezindeki Anıt Park'a kadar olan yürüyüş programını tutuklanmak da dahil olmak üzere gerçekleştirecekleri söyledi.

Sendika'ya üye oldukları gerekçesiyle işten atıldıkları iddia edilen 22 işçinin tekrar işe alınıncaya kadar yürütülecek olan mücadeleye her türlü ve tam desteklerinin süreceğini belirten DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi konuşmaların ardından bölgeden ayrıldı.