Türban tartışmasına YÖK Başkanı da katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Türbanı serbest bırakacağız” sözleriyle başlayan, Başbakan Erdoğan'ın, "Getirin Meclis'e çözelim" çağrısıyla büyüyen tartışmaya YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan da katıldı.

Özcan, “Bence yasal değişikliğe gerek yok. Ek 17. madde orada duruyor. 'Bu haktır, herkes girebilir' diyeceksin. Neden anayasayla diyelim" dedi.

Meclis açılışı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona YÖK Başkanı Özcan da katıldı. Özcan referandum sürecinde anamuhalefet partisi ile hükümet arasında polemik konusu haline gelen türban konusunda sessizliğini bozdu.

Özcan 2547 Sayılı YÖK Kanunu'nda bulunan, "Yürürlükteki kanunlara aykırı olmamak kaydı ile; yükseköğretim kurumlarında kılık ve kıyafet serbesttir" ifadesinin yer aldığı ek 17. maddeyi hatırlattı ve şunları söyledi:

"Ek 17. madde orada duruyor zaten. Herkesin istediği kıyafetle girebileceğini söylüyor. Bence bir yasal değişikliğe gerek yok. Zaten madde orada... Kanun maddesi bu. 'Bu haktır' diyeceksin, 'kızım, herkes girebilir' diyeceksin. Neden anayasa ile diyelim.”

Türbanla ilgili kararda gözler siyaset kurumunun söyleyeceği sözde. Özcan bu noktada da kendi görüşlerini bir kenara bırakarak, “En iyisi bir konsensus oluşturmak onu diyeyim. Ya Meclis'te ya dışarıda nerede olursa olsun..." diyerek sözlerini tamamladı.