Astım hastası İbrahim Şahin bu yıl 126 kilometre koşacak

Astım Hastası İbrahim Şahin, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde düzenlenecek olan ultramaraton koşusunda geçtiğimiz yıl ki 111 Km'lik mesafeyi 126 km

Astım Hastası İbrahim Şahin, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde düzenlenecek olan ultramaraton koşusunda geçtiğimiz yıl ki 111 Km'lik mesafeyi 126 km'ye çıkardı.

Bu yıl yapılacak olan maratonda Şahin, kuzeni olan Sadık Şahin ile birlikte 126 km. hiç durmadan koşacak.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına ilçe Kaymakamı Metin Maytalman, İl Genel Meclis Üyesi Ali Demir, sporcular İbrahim Şahin, Sadık Şahin ile birlikte koşuyu organize eden Anadolu Eğitim ve Spor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kartal ve dernek üyeleri katıldı.

Burada konuşan İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Elbistan'ın tanıtımı için bu organizasyonun önemine değindi ve sporculara başarılar diledi. Anadolu Eğitim ve Spor Derneği Basın Sözcüsü Şerif Aybakar ise, 24 Ekim sabahı saat 05.00'de start verileceğini duyurdu.

Aybakar, "Derneğimiz özelde bu yıl ikincisi koşulacak olan Elbistan ultra maratonunun Elbistan adına tescil edilmesi, ulusal ve uluslararası bir organizasyon haline getirilebilmesi için kurulmuş, aynı zaman da bu tür etkinliklerin kalıcılaştırılması daha profesyonel ve organize olmuş bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalışmalar yürütecektir. Henüz yolun başındayız. Ama inanıyorum ki bütün zorluklara göğüs gererek bu işi başaracağız."dedi.

Aybakar ayrıca, "24 Ekim Pazar günü bildiğiniz üzere 2. Elbistan Ultra Maratonu koşulacak. Sporcularımız Halil İbrahim Şahin ve Sadık Şahin bu koşu için uzun zamandır hazırlık içindeler. Bu yıl geçen yıla oranla daha sert ve uzun bir parkur koşulacak. Koşu saat sabah 5.00'te Karahasanuşağı köyünde balşlayacak. Sırasıyla Kantarma, Kangal, İkizpınar köyü, Kavaktepe Türkören, Demircilik Belediyesi, Söğütlü Belediyesi, Çiçek Köyü ve Doğanköy yol ayrımından santral yoluna girilecektir. Doğanköy Belediyesi, Kuşkayası Köyü ve ardından Afşin ilçe merkezi geçilerek. Erçene, Akıçırı, Karaelbistan beldesi güzergahından Elbistan İbrahim Karaoğlanoğlu meydanında son bulacak." ifadesini kullandı.

Elbistan'da Ultramaraton'un yanı sıra aynı gün saat 10.00'da ise 21 km'lik yarı maraton koşusu gerçekleştirilecek. 126 km'lik koşu için düşüncelerini aktaran ultramaratoncu İbrahim Şahin ise oldukça zor bir gün olacağını aktardı. Şahin, "Ben astım hastalığına karşı spor yapın demiyorum ancak astım hastası oldum diye bir köşeye çekilmenize gerek yok demek istiyorum. Geçtiğimiz yıl 11 km'lik bir konu yaptık. Bu yıl yarı maraton organizasyonunu da düşünerek bu mesafeyi 126 km'ye çıkardık.Bölgemizin tanıtımı adına güzel bir organizasyon olacaktır."görüşünü dile getirdi.