Silifke'de Akademik Yıl Açılışları

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile Silifke Meslek Yüksekokulu'nun 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Silifke'de Akademik Yıl Açılışları
Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile Silifke Meslek Yüksekokulu'nun 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı açılışı, ilçe içinden ve dışından davetli konuklar, üniversite personeli ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Üniversite tanıtım videosu ile başlayan Silifke Meslek Yüksekokulu konferans salonundaki tören, Mersin Devlet Opera ve Balesi Şan konseri ile devam etti.
Konserin ardından bir konuşma yapan Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Levent Son, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Son, yaptığı konuşmada, "Yüksekokulumuz 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında İşletme Bilgi Yönetimi Bölümüne 40 öğrenci alarak eğitime başlamıştır. Okulumuz lisans düzeyinde eğitim vermekte olup, öğrenciler bir sene İngilizce hazırlık sınıfında okuduktan sonra 4 yıllık lisans eğitimine başlamaktadır. Yeni bir binada hizmet veren okulumuz, bilgisayar laboratuarları, teknik altyapısı, internet bağlantısı açısından çok iyi olanaklara sahiptir" dedi.
MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ve Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar da birer konuşma yaparak, Silifke halkının bir araya gelip büyük özveri ile yüksekokulu yaptırdığını hatırlatarak yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dilediler.
MÜ Rektörü Prof. Dr. K. Suha Aydın yaptığı konuşmada programın yapılış amacının, eğitim öğretim yılının açılış töreninden ziyade gecikmiş bir vefa görevinin yerine getirilmesi olduğunu kaydetti.
Okulun daha önce her yağmur yağdığında sınıflarının neredeyse gölete dönen çok kötü şartlarda eğitim öğretim verdiğini söyleyen Aydın, şöyle devam etti:
"Tam toparladığımız sırada Silifkelilerin çok büyük özverileriyle bu binamızı yapmış olduk. Bu bina şimdilik bir meslek yüksekokulu ve yüksekokul. Ama biz inanıyoruz ki daha önce il olan Silifke'nin tekrar il olmasıyla bir fakülteye, üniversiteye dönüşmemesi için hiçbir neden yok. Silifke'nin çok üst düzey bir kültürel altyapısı var. Birçok İl'e örnek olabilecek dinamizme sahip. Yakın gelecekte burası bir il olacak. İl olduğu zaman da şimdi içinde bulunduğumuz yüksekokul bu üniversitenin ana çekirdeği olacaktır"
Silifke'nin çok büyük bir özveri ile yaptırdığı yüksekokul için teşekkür eden Aydın, "Bu gecikmiş bir özür, lütfen bizi affedin. Bu eksik tarafımızı tamamlamak için bize ön ayak olan herkese teşekkür ediyor, yeni öğretim yılını kutluyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Rektör Aydın tarafından, yüksekokulun yapımında emeği geçen Silifke protokolü, bürokrat, dernek ve oda başkanları ile sivil toplum kuruluşlarına birer plaket takdim edildi.
Tören, kokteyl ile son buldu.