Tarsim Fındık Üreticisini Mağdur Etmedi

Giresun'un Bulancak ilçesi Merkez Tarım Kredi Kooperatifi tarafından fındık üreticileri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tarsim Fındık Üreticisini Mağdur Etmedi
Kooperatif binasında düzenlenen toplantıda 2010 yılı fındık üretim döneminde doğal afetlere karşı tarım sigortası yaptıran fındık üreticileri yapılan tazminat ödemeleri hakkında bilgilendirildi. Toplantıya Trabzon Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği Bölge Müdür Veli Altuntaş, Tarsim Bölge Koordinatörü Bülent Yaşaroğlu, Kooperatif Başmüfettişi Rüstem Kahramanlar, Müfettiş Serkan Yenice, İlçe Tarım Müdürü Hasan Karakaya, Trabzon Bölge Birliği Yönetim Kurulu üyesi Turhan Eltemiz katıldılar.
Bulancak ilçesinde 2010 yılında tarım sigortası yaptıran 100 fındık üreticisinden 63'ünün ürününün zarar gördüğünü belirten Bulancak Merkez Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mehmet Ali Kaplan "Yöremizin en büyük geçim kaynağı olan fındığın doğal afetlerden doğacak risklere karşı yüzde 50 devlet destekli tarım sigortalarının çiftçilerimiz tarafından mutlaka yaptırılmasını öneriyoruz. Kooperatifimiz tüm sigortacılık dallarında da hizmet vermektedir ve ortaklarımıza indirimlerde bulunmaktadır. Bu yıl kooperatifimize 100 dolayında çiftçimize 85 bin TL'lik Tarsim poliçesi düzenlenmiştir. Şu ana kadar doğal afetlerden zarar gören 63 çiftçimiz adına 227 TL'lik tazminat gelmiştir. Bu ödenen miktar sigorta yaptıran çiftçilerimize ürün kaybından doğan zararını hissettirmemiştir. Bu nedenle sigorta hizmetlerini veren kooperatifimiz sigorta yapmaya devam ediyor. Bu konuda her türlü bilgiyi kooperatifimizden öğrenebilirler" dedi.