SP eski Genel Başkan Yardımcısı Malkoç: 29 Ekim'den önce il ve ilçe teşkilatlarını kuracağız

Numan Kurtulmuş ile birlikte Saadet Partisi(SP)'nden istifa eden SP eski Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, yeni parti için hazırlıkların devam ett

Numan Kurtulmuş ile birlikte Saadet Partisi(SP)'nden istifa eden SP eski Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, yeni parti için hazırlıkların devam ettiğini belirterek, 29 Ekim'den önce il ve ilçe teşkilatlarında örgütlenmeyi tamamlayacaklarını söyledi.

Malkoç, SP'den istifa eden eski İl Başkanı Ömer Topaloğlu, bazı ilçe başkanları ve yöneticiler ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, ülke genelindeki 52 il ve 540 ilçe başkanının SP'den istifa ederek kendileri ile hareket etme kararı aldığını belirtti. İllerdeki rakamın 55'e çıkmasını beklediklerini ifade eden Malkoç, "Numan Kurtulmuş bey ve arkadaşları bu kararı verirken 'Milli Görüş gömleğini üzerimizden çıkarttık' demiyorlar. 'Milli görüş gömleğimizin yırtılmasına müsaade etmedik ve etmeyeceğiz' diyorlar. Yine bu hareket geçmişini inkar eden bir siyasi oluşum değildir. Bundan sonra da gerideki olaylara da ders almak ve tecrübe için bakacak. Yönümüz yeniden büyük Türkiye'nin inşası olacak. Bu manada yeniden büyük Türkiye'nin inşasını katkıda bulunmak isteyen herkesi bu harekete davet ediyoruz." dedi.

Malkoç, yeni siyasi partilerinin maneviyatçı, hangi düşünce ve kesimden olursa olsun insanı ve insani değerleri esas alarak insan hak ve özgürlükleri önündeki engelleri kaldıran, milli gelirin adil paylaşımı esas alan ve ayakları Anadolu toprakları üzerine basan yerli, milli ve anti emperyalist bir hareket olacağına vurgu yaptı.

Çalışmalarına ilişkin bilgiler de veren Malkoç, parti program ve tüzüğünün bu hafta sonu itibariyle tamamlanacağını aktardı. Malkoç, şöyle devam etti: "Şuanda 81 ilde müteşebbis heyet kuruldu. Genel Merkezde parti kurulduğunda il ve ilçeleri 4 gün içerisinde kuracak şekilde hazır hale getirildi. 19 Ekim'de illerdeki müteşebbis heyet başkanları ile Ankara'da bir toplantı yapılacak ve muhtemelen ondan sonraki hafta içerisinde de partinin kuruluşu tamamlanacak. Temennimiz o ki, Cumhuriyet Bayramı'na kadar il ve ilçelerdeki örgütlenmede tamamlanmış olacak. Hemen sonrasında da kongresini yaparak 2011 seçimlerine katılmaya hazır olacağız."

"İSİM KONUSUNDA FİKİRLERE AÇIĞIZ"

Partinin ismi konusunda değişik kesimlerden 45 civarında isim geldiğine işaret eden Malkoç, bunların arısında da Medeniyet Partisi, Medeniyet ve Refah Partisi, Adalet ve Özgürlük Partisi, Bereket Partisi, Yeniden Büyük Türkiye Partisi, Yeni Yol Partisi gibi isimlerin ön plana çıktığını dile getirdi. Malkoç, isim konusunda fikir ve önerileri açık olduklarını belirterek, "Bizim arzu ettiğimiz isim; milletimizin kültürel değerlerini, inanç değerlerini, milli ve manevi değerlerine vurgu yapacak, onu hatırlatacak, gelecek için de gençlerimize ve işsizlerimizi umut vaat edecek bir isim." diye konuştu.

Malkoç, Necmettin Erbakan'a bakışlarının ne olduğu sorusuna da şu cevabı verdi: "Necmettin Erbakan Türkiye'ye çok büyük emekleri olan, çığır açan, İslam dünyasında tanınan önemli bir lider, büyük bir devlet adamıdır. Biz kendisini hep sevgi, hürmet ve saygı ile hatırlayacağız. Tecrübelerinden kendisinin de uygun gördüğü ölçüde, bizim de imkanlarımız ölçüsünden faydalanmaya çalışacağız."