Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Abdülkadir Aksu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü konusundaki tutumunu eleştirerek, "İnançlarından, kıyafet tercihlerinden dolayı ayrımcılığa uğrayan kızlarımızın hakkını korumak niçin sosyal demokrasinin kapsama alanına bir türlü giremiyor? İnsanları tercihlerine v

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Abdülkadir Aksu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü konusundaki tutumunu eleştirerek, "İnançlarından, kıyafet tercihlerinden dolayı ayrımcılığa uğrayan kızlarımızın hakkını korumak niçin sosyal demokrasinin kapsama alanına bir türlü giremiyor? İnsanları tercihlerine veya inançlarına göre tasnif etmek, hangi batılı ülkenin sosyal demokratlarında var" dedi.
Aksu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, halk oylaması sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahcup bir ifadeyle de olsa özgürlükler ve insan hakları konusuna değindiğini belirterek, "Öyle anlaşılıyor ki partisi içerisinde henüz kendisi yeterince özgür değil. Partisindeki statükonun varlığı onu özgürlükler ve insan hakları konusunda neredeyse fısıltıyla konuşur hale getirdi. Özgürlük temenniyle değil, iradeyle olur. Kısık sesle değil, gür sesle ifade edilir. Muğlak
değil, net konuşulur" diye konuştu.
'Siyasetçilikle modacılık arasında gidip gelen bir çizgiyle tutarlı olunamayacağını' belirten Aksu, "Kendi partisi içindeki statükoyu, zorlukları aşamayan bir yönetim, Türkiye'deki statükoyu, zorlukları nasıl aşacak?" şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, 'üniversitelerin ülkelerin sesi olduğunu, çağdaşlığı ve özgürlüğü getirdiğini herkesin kabul etmesi gerektiğini' ve gençlerden, 'ülkelerine katkıda bulunmak istiyorlarsa okul sıralarından itibaren soru sormalarını ve yaşananları sorgulamalarını' istediğini belirten Aksu, şöyle konuştu:
"Özgürlüklerin beşiği olması gereken üniversiteleri, yasakların merkezi haline getirmenin kime ne yararı vardır? İnsan hakları, özgürlükler sorunu sosyal demokrasiyi ilgilendirmiyorsa kimi ilgilendiriyor? Nasıl olur da bir sosyal parti insan haklarını çok temel bir mesele olarak önüne koymaz ve bu konuda çalışmaz? Bunu anlamak mümkün değildir. İnançlarından, kıyafet tercihlerinden dolayı ayrımcılığa uğrayan kızlarımızın hakkını korumak niçin sosyal demokrasinin kapsama alanına bir türlü giremiyor?
İnsanları tercihlerine veya inançlarına göre tasnif etmek, hangi batılı ülkenin sosyal demokratlarında var."

"PART TIME DEMOKRATLIK OLMAZ"
İşine geldiği zaman özgürlükçü, işine geldiği zaman yasakçı olunamayacağını kaydeden Aksu, "Demokratlık part time yapılacak iş değildir. CHP'den ilkelerine ve sosyal demokrasinin evrensel değerlerine uygun hareket etmesini beklemek herkes gibi bizim de hakkımızdır" diye konuştu.
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Aksu, bir gazetecinin, 'şehitler verilmeye devam ederken, parası olanın askere gitmemesi, parası olmayanın da askere gitmesi anlamına gelecek bedelli askerliği nasıl değerlendiriyorsunuz. Partinizin isminde de var, adaletli buluyor musunuz?' sorusu üzerine şunları kaydetti:
"Sayın Başbakan da açıkladı. Henüz bu konuda önümüze gelmiş hiçbir şey yok. Sadece spekülasyonlar ve basın, sizler tartışıyorsunuz. Yani benim düşüncem önemli değil, önemli olan, bu konuda atılacak adımla ilgili bir hazırlık, bir taslak, bir karar Sayın Başbakan ifade ettiler. Bize, hani askerlik kısa dönem, uzun dönem nasıl olur? Bu konularda TSK'nın da tabii görüşleri önemlidir. Onlar bir hazırlık yapacaklar. Belki bedelli de varsa, yoksa onu da bilmiyoruz. Bütün bunları değerlendirecekler ve önce
hükümete ve Sayın Başbakana bir sunumda bulunacaklar. Ondan sonra mesele partimizin yetkili organlarına, Bakanlar Kurulu'na gelecek. Ondan sonra kamuoyuna, meclise de gelmek suretiyle tartışmaya açılmış olacak. Ama şu anda ortada hiçbir şey yok."
Terör örgütünün eylemsizlik kararına rağmen Tunceli'de iki şehit verilmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Aksu, "Bütün kamuoyunun takdirine sunuyorum. Yani hem bir eylemsizlik kararı Bunların bu konudaki samimiyetlerini, dürüstlüklerini kamuoyumuzun takdirlerine sunuyorum. Geçmişte de eylemsizlik, ateşkes kararları alınmışken, bir takım olaylar, acı olaylar yaşanmıştı. Ama biz terörle mücadele için ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz" dedi.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, terör örgütü mensuplarına af konusunu gündeme getirdiğinin hatırlatılması üzerine ise Aksu, bu konunun basına farklı yansıdığını ve Esad'ın tam olarak ne söylediğini bilmediği için yorum yapamayacağını kaydetti.