Afyonkarahisar'da Özel Harekat Şube Müdürlüğü hizmete açıldı

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Özel Harekât Şube Müdürlüğü hizmete açıldı. Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde eğitilmiş 25 polis

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Özel Harekât Şube Müdürlüğü hizmete açıldı. Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde eğitilmiş 25 polis ve bir emniyet amiri görev yapacak.

Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nün açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, toplumun değerlerinin giderek önem kazandığını söyledi. İmga, buna bağlı olarak işlenen suçların da küreselleşmeyle karakter değiştirdiğini kaydetti.

Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ile birlikte muhtemel olaylara karşı operasyonel faaliyet yürütebilecek bir Özel Harekât Şubesi'nin açılmasında yarar olacağını düşündüklerini aktaran İmga, hizmete gider şubenin bölgede de hizmet sunacağını bildirdi.

Günümüzde, insanların en önemli ve öncelikli ihtiyaçlarının başında güvenlik ihtiyacının geldiğini belirten Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Afyon'un ulaşım yollarının kesiştiği, ticareti, tarihi, turizmi ve sanayisi ile son yıllarda büyük aktivitelerin yoğunlaştığı bir il haline geldiğini söyledi.

Türkmenli, "Bu gün burada açılışını yaptığımız Özel Harekât Şubemiz, bizim önleyici ve caydırıcı olarak hizmet verdiğimiz birimimiz olduğu gibi, aynı zamanda da, herhangi bir gasp, rehin alma, uçak kaçırma, terörist faaliyetleri önleme ve bunlara karşı operasyonlar için, artık kendimizi daha bir güvende ve yeterli hissediyor. Yapılacak bu tür çalışmalarımızın başarı ile yerine getirileceğine inanıyorum. Hem ilimiz hem de civar il ve ilçelerimiz için Özel Harekât Şubemiz bir güvence olmakla birlikte, varlığı ile bu tür olaylara tevessül edecekler için de çok önemli bir caydırıcılık unsuru olacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından Özel Harekât Şube Müdürlüğü personeli tarafından ulaştırma araçlarına yönelik rehine kurtarma operasyonu tatbikat gösterisi gerçekleştirildi.

Nefes kesen operasyonda Özel Harekât polisleri başarılı bir iş yürüterek rehineleri kurtarmada yeteneklerini sergiledi. Özel Harekât polislerinin bu gösterileri izleyenler tarafından büyük alkış topladı.

Rehine kurtarma operasyonu tatbikatının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ)'ne ait hastane inşaatına yine Özel Harekât polisleri tarafından Türk bayrağı açıldı. Bu gösteri de davetliler tarafından takdir topladı. Tatbikat ve gösterilerin ardından Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nün açılışı gerçekleştirildi.