Siparişle Hırsızlık Yapan Örgüt Çökertildi

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü şok bir operasyonla motosiklet çalarak parçalar halinde ucuz fiyata satan bir şebekeyi çökertti.

Siparişle Hırsızlık Yapan Örgüt Çökertildi
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri kent merkezinde çalınan oto ve motosikletlerin bulunması ve faillerinin yakalanmasına yönelik çok yönlü bir soruşturma başlattı. Yapılan projeli çalışmalarda, şüpheli M. A.'nın motosiklet çalmak amacı ile suç örgütü kurduğu ihtimali üzerinde durdu. Şahsı ve arkadaşlarını takibe alan polis örgütün bütün çalışmalarını adım adım takip etti. Polis örgüt üyesi 3 kişinin aldığı siparişleri kent merkezindeki diğer
arkadaşlarına ulaştırdığını tespit etti. Daha sonra kent merkezindeki 3 şahısta bu siparişler doğrultusunda tespit ettikleri motosikleti çalarak Nurdağı ilçesindeki siparişi veren 3 şebeke üyesine götürdüğü öğrenildi. Polis, burada köylerde piyasaya değerinden düşük fiyata satarak haksız kazanç sağladıkları tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon için düğmeye bastı. Nurdağı ilçesine bağlı Sakçagözü Beldesi ve Kartal köyünde yapılan eş zamanlı baskınlarda 3 kişi kent merkezinde de 3 kişi olmak üzere
toplam 6 kişiyi gözaltına aldı. Polis şimdi şebeke lideri M.A. yakalanması içinde çalışmalarını sürdürüyor. Örgütün kısa süre içinde 8 ayrı motosikleti çalarak Nurdağı ilçesine bağlı köylerde sattıkları tespit edildi.
Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler, 'Suç işlemek için örgüt kurmak ve örgüte üye olmak, örgüt kapsamında motosiklet çalmak' suçlarından adli makamlara sevk edildi. 8 ayrı dosya dolusu evrakla adliyeye sevk edilen şahıslar yüzlerini saklamaya çalıştı.