Perakende Günleri'ne katılanlara Audi kazanma imkânı sunacak

Perakende Günleri'nin ana sponsoru olan Cardfinans, yeni bir kampanyaya imza attı. Kampanya ile 20-21 Ekim tarihlerini kapsayan organizasyona katılanl

Perakende Günleri'nin ana sponsoru olan Cardfinans, yeni bir kampanyaya imza attı. Kampanya ile 20-21 Ekim tarihlerini kapsayan organizasyona katılanlara son model bir Audi kazanma fırsatı sunulacak.

Perakende Günleri'nin dünyayı izlemek ve birikimleri paylaşmak için önemli bir platform olduğunu belirten Finansbank Kartlı Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elçin Yanık, son 5 yılda batı piyasalarında gerçekleşen yeniliklere paralel olarak, Türkiye perakende sektörünün de ilerleme gösterdiğini kaydetti.

Yanık, "2010 yılının üçüncü çeyreğinde sektör, yaklaşık 3 milyon kişiye istihdam sağladı ve 200 milyarlık ciro elde etti. Rakamlara bakıldığında sektörün ekonomiye ve istihdama katkısının oldukça büyük olduğunu görüyoruz. Sektör, katkısını ve önemini her geçen gün daha da artırıyor. Biz de Perakende Günleri sponsorluğumuz ile sektöre verdiğimiz önem ve desteği göstermek istedik." dedi.

2009 yılında başlattıkları Cardfinans Mağazacılık Akademisi ile de sektöre destek vermeye devam ettiklerini belirten Elçin Yanık, Akademi kapsamında, bu yıl bin 500'e yakın mağaza çalışanının daha mesleki ve kişisel gelişimine katkıda bulunacaklarını dile getirdi.

Akademiyle geçen yıl bin 200 kasa sorumlusu ve 400 mağaza yöneticisine eğitim verdiklerinin altını çizen Elçin Yanık, "Bu yılki akademimize toplam bin 200 yeni öğrenci katılıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da eğitimlerimiz Aralık ayında son bulacak. 2010 yıl sonu itibariyle, 2800 çalışanı akademimizden mezun etmiş olmanın gururunu yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Cardfinans Mağazacılık Akademisi, mağaza yöneticileri için 'Cardfinans Mağazacılık Yönetim Enstitüsü', kasa sorumluları için ise 'Cardfinans Kasa Sorumluları Kulübü' adıyla iki ayrı bölümden oluşuyor. Kasa Sorumluları Kulübü eğitimlerine katılanlara; başarılı kasa sorumlusunun özelliklerinden, kasa hizmetinin temelleri, doğru uğurlama ile hızlı ve dinamik hizmet konularında, 'Mağazacılık Yönetim Enstitüsü'nde ise mağaza yönetiminde mükemmellik, mağazada çalışan ya da mağazaya gelen farklı karakterlerde kişilere davranış biçimleri, mağaza yönetiminin ustalıkları gibi konularda bilgiler veriliyor.