Mhp, Et İthalatı Konusunda Komisyon Kuruyor

MHP, hayvancılık ve et konusunda yaşanan sıkıntıları araştırmak üzere bir komisyon kuruyor

MHP, hayvancılık ve et konusunda yaşanan sıkıntıları araştırmak üzere bir komisyon kuruyor. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Et ithalatı afyon gibidir. Öyle bir tiryakiliktir ki nerede duracağı belli olmaz" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Şandır, Meclis'te Tarım Komisyonu'nun MHP'li üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Protein ihtiyacının karşılanması için en önemli unsur olan etin bugün Türkiye'de altın noktasına ulaştığına işaret eden Şandır, "Artık bulunmaz meta. Fakir fukaranın yiyemeyeceği bir gıda malzemesi haline geldi" diye konuştu.
Et ithalatının afyon gibi olduğunu söyleyen Şandır, "Öyle bir tiryakiliktir ki nerede duracağı belli olmaz" dedi. Et ithalatının, tüketicilerin üzerinde bir zulüm olduğunu savunan Şandır, bunu şiddetle telin ettiklerini söyledi. Şandır, Meclis Genel Kurulu'nda hayvancılık ve et konusunda yaşanan sıkıntıların araştırılması ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verdiklerini ancak önergenin AK Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini
açıkladı. Krize dönüşen et meselesini TBMM'de kurulacak bir komisyon vasıtasıyla araştırmayı amaçladıklarını kaydeden Şandır, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in, çok yakışıksız bir tavır takındığını ve önerilerinin gülümsenerek geçildiğini söyledi. Şandır, önergelerinin kabul edilmemesi üzerine MHP'nin Meclis grubu olarak et ve hayvancılık konusunun araştırılması için bir komisyon kurmaya karar verdiklerini belirtti. MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay başkanlığındaki komisyonda Afyonkarahisar
Milletvekili Abdülkadir Akcan, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy ve Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu'nun yer alacağını belirten Şandır, komisyonun çalışmalarından sonra hazırlayacağı raporu kamuoyuyla paylaşacağını dile getirdi. Şandır, "Meclis araştırmazsa bu konuyu MHP araştıracak" diye konuştu.
MHP Grup Başkanvekili Şandır, et ithalatının, AK Parti'nin Türk çiftçisine zulmü olduğunu savunarak, "Sıra neyin ithalatında? AK Parti hükümetini ve Tarım Bakanı'nı, Türk çiftçisine ve tüketicisine saygılı olmaya çağırıyoruz. Merhamet duygusu ve dürüstlük ithalatına ne zaman başlayacaksınız. Başta Tarım Bakanı olmak üzere hükümeti, milletten özür dilemeye davet ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.
MHP Erzurum Milletvekili Ertugay ise Türkiye'nin son yıllara kadar Suudi Arabistan'a kurbanlık hayvan gönderen bir ülke olduğunu, bu yıl ise kurbanlık hayvan ithal etmeye başladığını söyledi. Ertugay, Türkiye'ye bu yıl çok ucuz, çok kalitesiz ve sağlık açısından riskli etler girebileceğine işaret etti. Tarım Bakanı Eker'e de tepki gösteren Ertugay, bu milletin yüzüne bakamaması gereken Tarım Bakanı'nın, böyle ciddi meseleler konuşulurken sürekli tebessüm ettiğini söyledi.
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan da Bakan Eker'in sürekli spekülatörlerden bahsettiğine işaret ederek, "Türkiye'de spekülatörler vardır. Bu spekülatör Et ve Balık Kurumudur. Et ve Balık Kurumu kendi başına fiyat belirleyemeyeceğine göre sayın Bakan'ın bahsettiği spekülatör kendisinden başkası değildir" şeklinde konuştu.
Kurbanlık fiyatlarında yaşanacak artışa da değinen Akcan, Diyanet Vakfı'nın ortalama 450 TL'ye kurban keseceğini açıkladığını hatırlatarak, 3 yıl önce ise bedelin 150 TL olduğuna dikkat çekti. Meclis Genel Kurulu'nda, verdikleri önergenin görüşmeleri sırasında Tarım Bakanı Eker'in takındığı tavra da tepki gösterdi.