Çanakkale'ye kışa girerken de turist akını devam ediyor

Tarihi ve kültürel geçmişiyle Türkiye'nin gözbebeklerinden olan Çanakkale'ye yaz aylarında karayolu, kışınsa denizyoluyla turist gelmeye devam ediyor.

Tarihi ve kültürel geçmişiyle Türkiye'nin gözbebeklerinden olan Çanakkale'ye yaz aylarında karayolu, kışınsa denizyoluyla turist gelmeye devam ediyor. Hava soğumasına rağmen turist akını kesilmeyen şehre son gelen yolcu gemisiyle 646 turist ayak bastı.

Yunanistan'ın Volos Limanı'ndan İstanbul'a gitmekte olan Bermuda Bandıralı "M/S Discovery" isimli gemi, sabah saatlerinde Kepez Limanı'na yanaştı. İngiliz ve Avustralyalı turistlerin çoğunlukta olduğu yolcular arasında Fransa, Kanada, ABD, Arjantin gibi ülkelerden de turistler bulunuyor. Toplam 312 mürettebatın görev yaptığı, 20 bin 216 grostonluk ve 168 metre uzunluğundaki gemiden inenler, otobüslerle Truva antik kenti başta olmak üzere tarihi ve kültürel yerleri gezecek. Gemiyi karşılayan Kepez Limanı Müdürü Evren Beceren ve Genel Koordinatör Çetin Seven, kaptanı ziyaret ederek plaket ve Çanakkale'ye özgü hediyeler verdi.