"Amerika'da kedi-köpek için tüketilen gıda, dünyada açlıktan ölen insanlara yeter"

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, sadece Kuzey Amerika'da kedi köpek için tüketilen gıdaların, dünyadaki açlıktan ölen insanla

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, sadece Kuzey Amerika'da kedi köpek için tüketilen gıdaların, dünyadaki açlıktan ölen insanlara yetebileceğini söyledi.

Yıldız, 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Dünya Gıda Günü kutlanırken korkunç gıda israfının yapıldığını bir taraftan da açlıktan ölen milyonlarca insan olduğunu kaydetti. Kapitalist dünyanın insanları sömürdüğünü savunan Yıldız, sonra dönüp sömürdükleri insanlara bakarak , 'Bakınız bunlar açlıktan ölüyor, bunlara yardım ediniz' dediğini vurguladı.

AFRİKA'NIN BAKIR MADENLERİ PAPALIĞA TAPULU

Yıldız, Afrika'nın bakır madenleri papalığın üzerine tapulu olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: "Afrika'nın en kıymetli madenleri de; pırlanta, altın beyaz efendilerin elinde. Açlıktan sefaletten kırılan milyarlarca insan var. Sadece Kuzey Amerika'da pet hayvanlar için (kedi-köpek) tüketilen protein, açlıktan ölen insanlara yeter de artar bile. Gerisini siz düşünün. İnsanlık gözünü yummuş, açlık yakarışlara kulaklarını tıkamış, bencilliği kara denizlerde yüzdürüyor. Artık bizim gibi birileri çıkıp 'kral çıplak' deyip medeni cesaretini ortaya koymalı. İnsanlığı israftan men ederek, her gün değişen ekolojik dengeleri gözeten bir varlık olmaya davet etmeli."

Ekolojik denge ve israfın bu şekilde devam etmesi durumunda açlığın eşiğindeki 1,5 milyar insanın sayısının artabileceği uyarısında bulunan Yıldız, "Eğer bu vurdumduymazlık devam ederse, her yıl beş yaşına gelmeden yetersiz beslenmeden on milyonlarca çocuk ölmeye devam edecek. Gelişmiş ülkeler Kyoto Protokolü'ne imza atmamak için her türlü bahaneyi üretmeye devam ededursunlar, insanlık bir açlık felaket denizine doğru yelkenlerini iyice şişirip son sürat ilerlemektedir. Artık insanlık bir karar aşamasında olmalı." diye konuştu.