Sarıçam'da Veliler, Uyuşturucu Kullanımına Karşı Uyarıldı

Sarıçam Kaymakamlığı tarafından oluşturulan uyuşturucu ile mücadele komisyonu, okulların açılması ile birlikte çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Sarıçam'da Veliler, Uyuşturucu Kullanımına Karşı Uyarıldı
Sarıçam Kaymakamlığı tarafından oluşturulan uyuşturucu ile mücadele komisyonu, okulların açılması ile birlikte çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu amaçla velilere dönük bilgilendirme seminerleri başlatıldı.
Uyuşturucu ile mücadele komisyonu velilere yönelik ilk toplantısını Ata İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirdi. Sarıçam Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Belediye Başkan Vekili Ali Acembekiroğlu, Sarıçam Belediye Meclis Üyeleri Halil Türkmen, Veysel Ünsal, Mustafa Kızılelma, Vedat Cengiz ile mahalle muhtarları, ilçe de kurulu bulunan kurumların müdürleri ve yüzlerce veli katıldı.
Burada komisyon üyelerinden Fuat Özkan, sigara bağımlılığı, yol açtığı zararlar ve uyuşturucu kullanımına geçiş, esrar ve eroin kullanımına başlama, madde bağımlılığının zararları gibi konuları içeren sunum yaptı. Ardından rehberlik öğretmeni Aynur Ateş, madde bağımlısı olan öğrencilerin tespit edilmesi, tedavisi, topluma kazanılması gibi konuların anlatımına ilişkin bir sunum yaptı.
Eğitim seminerlerinin diğer okullarda da düzenleneceği bildirildi.