Orman Yangınları İle Mücadele

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, orman yangınları ile mücadele konusunda önemli bir başarı sağladıklarını ifade etti.

Orman Yangınları İle Mücadele
Orman yangınları ile mücadele konusunda Afyonkarahisar'da son 3 ayda 22 yangının meydana geldiğini söyleyen Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, orman yangınlarının en çok Sinanpaşa ilçesinde görüldüğünü dile getirdi. Orman yangınlarına karşı teknik donanım ve ekipmanların tam teşekküllü olduğunu anlatan Mere, "Yangın sayısı çok olabilir. Fakat 22 yerde sadece 31 hektar saha yandı. Sayının büyük olmasına bakılmaksızın sahanın küçük olduğunu görebiliriz. Sinanpaşa ilçeside 7, Emirdağ ilçesinde de 5 orman
yangını görüldü. Bu ilçelerin yanı sıra Afyonkarahisar merkezi ile Hocalar ve Çay ilçelerinde 3, Sandıklı ilçesinde ise 1 orman yangını meydana geldi" dedi.
Orman yangınlarına zamanında müdahale ile büyümeden söndürüldüğünü belirten Müdür Mere, "Orman yangınlarına karşı özverili bir çalışma yürüttük. Yangınlara 125 işçi, 9 arasöz, 1 adet dozer, 1 adet grayder, 1 adet yangın ilk müdahale aracı ile 8 adet yangın ilk müdahale ekibi ve 5 adet yangın kulemiz ile müdahale ettik. Teknik donanım ve ekipmanlarımızın tam teşekküllü olarak çalışmalarını sürdürdü" şeklinde konuştu.