Felsefeciler barış, kardeşlik ve özgürlüğü tartışacak

Felsefeciler, Bursa'da düzenlenen 'I. Uluslararası Felsefe Kongresi'nde "Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe yaşamak mümkün mü?" sorusun

Felsefeciler, Bursa'da düzenlenen 'I. Uluslararası Felsefe Kongresi'nde "Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe yaşamak mümkün mü?" sorusuna cevap arayacak. Bursa Uludağ Üniversitesi'nin düzenlediği kongreye katılan felsefeciler, insanlığın barış özlemlerinden süzülen eşitlik, özgürlük ve kardeşlik kavramlarının uygulanabilir olup olmadığını masaya yatıracak.

Tarih boyunca farklı medeniyetlerin yaşadığı Bursa, felsefeyi gelecek kuşaklara taşımak amacıyla uluslararası bir felsefe kongresine ev sahipliği yapacak. Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nün düzenlediği 'I. Uluslararası Felsefe Kongresi', 14-16 Ekim 2010 tarihlerinde Bursa'da yapılacak.

Bursa Büyükşehir Kent Konseyi, Nilüfer Kent Konseyi ve Uludağ Felsefe Derneği'nin de destek verdiği kongrede devlet-yurttaş ilişkilerinin yanı sıra, devletler ve kültürlerarası ilişkilerde 'eşitlik, özgürlük ve kardeşlik' kavramları ele alınacak.

Kamerun, Gana ve Siere Leone, Irak, Polonya, Yeni Zelanda, Amerika, Bulgaristan, Slovakya, Cezayir, İran ve Kıbrıs gibi ülkelerden 98 konuşmacının üç gün boyunca bildiri sunacağı kongre, Uludağ Üniversitesi rektörlük binasındaki salonlarda aynı anda dört oturum şeklinde gerçekleşecek. Felsefe oturumlarının son bölümü Ördekli Kültür Merkezi'nde yapılacak.

İslam felsefesi alanında çalışmaları bulunan Prof. Dr. Oliver Leaman'ın açılış konuşması ile başlayacak kongre, Fransa Sorbonne Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Jean-Michel Besnier'in kapanış konuşması ile sona erecek. Kongre dili ise İngilizce ve Türkçe olarak belirlendi.