Belediye Başkanı Deniz: Yerköy'le birleşelim Kırşehir'in ilçesi olalım

Kırşehir'in en eski ilçelerinden Çiçekdağı'ının Yerköy ilçesine bağlanmasına ilişkin taleplere Belediye Başkanı İsmail Deniz tepki gösterdi. Deniz, "E

Kırşehir'in en eski ilçelerinden Çiçekdağı'ının Yerköy ilçesine bağlanmasına ilişkin taleplere Belediye Başkanı İsmail Deniz tepki gösterdi. Deniz, "En eski ilçe biziz. Eğer bağlanma söz konusu ise Yerköy bize bağlansın ve ikimiz birlikte Kırşehir'e bağlanalım. Yozgat'a bağlanırsak, bu işi unutun." dedi.

Sabah saatlerinde Yozgat'ın Yerköy ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, şehirleşme yapısı itibari ile iç içe girmiş Yerköy ve Kırşehir'in Çiçekdağı ilçelerinin bir an önce birleşmesi gerektiğini söylemişti. Ağaoğlu'na Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz tepki gösterdi. Başkan Deniz, kendilerinin Yerköy'den daha eski olduklarını savundu. Birleşme olacaksa Yerköy'ün Çiçekdağı ilçesi kanatları altına girmesi gerektiğini savunan Deniz şunları söyledi:

"Bizim ilçemiz resmi olarak 1915 yılında kuruldu. Resmi olmadan önce tarihimiz 1800'lü yıllara dayanıyor. Bu mesele 30 yıldır konuşuluyor. Yani geçmişimiz daha eski ama Yerköy'ün geçmişi yeni. Biz Yerköy'e kucak açarız. Bizim gönlümüz açık. Onlar bize bağlansınlar, hep beraber Kırşehir'in ilçesi olalım. Ama bunu üstüne basarak söylüyorum birleşirsek tek şart Kırşehir'in ilçesi olmamızdır. Yozgat olursak bu işi unutun."