Yozgat'ın Lök Köyü Kanalizasyona Kavuşuyor

Yozgat'ın Lök Köyünde Kanalizasyon çalışmaları başladı.

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (Köydes) Projesi kapsamında Yozgat'ın Lök Köyünde kanalizasyon çalışmaları başladı. Kanalizasyon şebekesinin döşenmesine sevinen köylüler, köylerinde artık her evin önünde bir foseptik çukuru olmayacağını belirterek, köylerinin modern bir görünüme kavuşacağını söyledi.
Lök Köyü Muhtarı Akif Demirkaya, köyde kanalizasyon çalışmasının başladığını ifade ederek, "Köyümüzde 350 nüfus yaşıyor, bu nüfus yaz aylarında il dışından gelenlerle birlikte 600'ü geçiyor. Köyümüzde kanalizasyon yoktu, vatandaşların evinin önünde fosseptik çukurları vardı. Bu çukurlar köy içerisinde çirkin görüntüler oluşturuyordu. Şimdi kanalizasyon şebekesi çalışmaları başladı. Bu çalışma 20 gün içerisinde tamamlanacak ve köyümüz daha modern bir görünüme kavuşacak" dedi.
Lök Köyü'ne daha önce şebeke suyu bağlandığını ancak son zamanlarda oluşan arızalardan dolayı suların kesildiğini belirten Muhtar Demirkaya,"Su şebekesi yapılalı 3 yıl bile olmadı. Şebekeyi yapan müteahhit döşenen ana boruların üzerini örterken gelişi güzel kapattığı için boruların üzerine düşen taşlar, daha sonra toprağın sıkıştırmasıyla boruları kırıyor ve tıkıyor. Bu yüzden de suyumuz şuan akmıyor" şeklinde konuştu.
Köylerine kanalizasyon şebekesi döşenmesinden mutlu olduklarını dile getiren Bekir Kayhan,"Köyümüz inşallah bundan sonra daha modern bir görünüme kavuşacak. Sularımızda düzenli akarsa çok memnun kalacağız" diye konuştu.
Öte yandan Yozgat il genelinde 87 köyde başlatılan kanalizasyon çalışmasının 50'si tamamlanırken, 37'sinin de çalışmaları sürüyor. Kış gelmeden bu köylerin tamamında çalışmalarının biteceği belirtildi.