Terör Örgütü Pkk'nın Eylemsizlik Kararını 1 Ay Uzatması

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, terör örgütü PKK'nın eylemsizlik kararını uzatmasını olumlu karşıladığını belirterek, "Biz insanlar 1 saat, 1 dakika, 10 saniye silah kullanmıyorsa bundan mutlu oluruz" dedi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, terör örgütü PKK'nın eylemsizlik kararını uzatmasını olumlu karşıladığını belirterek, "Biz insanlar 1 saat, 1 dakika, 10 saniye silah kullanmıyorsa bundan mutlu oluruz" dedi.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kurt, Meclis'te gazetecilerin, terör örgütü PKK'nın eylemsizlik kararını 1 ay uzatmasına ilişkin sorularını cevapladı. "1 ay değil 1 saat daha insanlar eline silahı almıyorsa biz bunu olumlu karşılarız" diyen Kurt, 30 senedir, 'Biz onları takmayız' şeklinde sözler sarf edildiğini ancak 30 senedir de kan döküldüğünü anlattı. Kurt şunları söyledi:
"Biz insanlar 1 saat, 1 dakika, 10 saniye silah kullanmıyorsa bundan mutlu oluruz. Silahın yanlış bir şey olduğunu, bir an önce bırakılması gerektiğini, kardeş kavgasının kimseye fayda getirmeyeceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla bu 1 saat de olsa, 1 saniye de olsa bizim için anlamlıdır."