Mhp Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz Sp Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un İstifasını Değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un istifasını değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un istifasını değerlendirdi. Kongre sürecinde yaşanan olumsuzlukların hoş olmadığını düşündüğünü belirten Danışmaz, "Bir siyasi partinin kayyuma devredilmesi kadar kötü bir şey olamaz" dedi.
SP'nin olaylı geçen kongresinin ardından yaşanan sıkıntılar ve partinin mahkeme kararı ile kayyuma devredilmesi SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un istifasına neden oldu. Kurtulmuş'un SP'den istifa etmesi kamu oyunda büyük yankı uyandırdı.
Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz bu konunun SP'nin kendi iç meselesi olduğunu ifade ederek konu ile ilgili yorum yapma haklarının bulunmadığını söyledi. Ancak yaşanan gelişmelerin siyasi anlamda hoş olmadığına değinen Danışmaz, "SP'yi kuran ve bugünlere gelmesinde büyük emeği geçen Necmettin Erbakan'ı ayrıştırma çabası içerisinde görünmek Numan Kurtulmuş açısından hoş bir görüntü olmadı. Zaman içerisinde geçiş sürecinin yaşanması çok daha olumlu olabilirdi. Erbakan'ın oğlunun listeye dahil edilmemesi bu anlamda hoş olmadı düşüncesi içerisindeyim" dedi.
SP'nin kayyuma devredilmesi için, 'Bir siyasi parti için kayyuma devredilmekten daha kötü bir şey olamaz' ifadesini kullanan Danışmaz, ayrıştırmaların siyasi partilerde ezikliğe neden olacağını savundu. Danışmaz son olarak süreç sonucunda SP adına en hayırlısının olmasını dilediklerini de sözlerine ekledi.