'Krizden çıkışı Türkiye'de hissettik'

Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Birleşmiş Markalar Derneği katıklarıyla düzenlenen "CEO Club" toplan...


Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Birleşmiş Markalar Derneği katıklarıyla düzenlenen "CEO Club" toplantısında konuşan Ermay, "Türkiye'deki ekibiz o kadar iyi ki genel merkezden herhangi bir müdahale olmaksızın Türkiye'yi kendi başına bırakıyoruz. Her yıl 15 mağaza açacağız" diye konuştu.
Türk markalarını çok rekabetçi olduklarını anlatan Ermay şu tavsiyelerde bulundu:
"Çekinmeyin, korkmayın, gidin mağazalarınızı açın. Gerçekten başarılı olacaksınız çünkü ilgili tüm hazırlığınız var. Riskten daha önemli olan şey doğru insanları seçmek. Ayrıca işe komşularınızdan başlayın. Sizi tanıyorum yüzde 100 başarılı olursunuz. İşadamının sınırı gökyüzüdür."
Hızla büyüyen LC Waikiki'ye özel tavsiyelerini de açıklayan Ermay, "Avrupa'ya açılacağınızda bana gelin, nereye gidip nereye gitmeyeceğinizi söylerim" dedi.

'Bisiklete binmek gibi'
Bu yıl 450 mağaza açtıklarını ve 100 ülkede 1700 mağazaya sahip olduklarını anlatan Ermay şunları söyledi:
"Bu yıl ciromuz aşağı yukarı 2 milyar euro olacak. İnternetten satışlar cironun yüzde 1.5'ini oluşturuyor. Bu oran gelecek 4-5 yılda yüzde 6'ya çıkar. 9 bini aşkın insan çalışıyor. 4 Türk yöneticimiz var. Onlar 9 bin kişinin içinde en iyi oldukları için seçildiler. O kadar hızlı büyüyoruz ki heyecan duymaya vaktimiz yok. Çalışmaya başlayınca duramazsınız, bisiklete binmek, pedala basmak gibi bir şey."

 

Meyve aşkı dünya markasını yarattı
-  Mango'nun Türkiye doğumlu Dünya Başkanı Isac Andic Ermay, 14 yaşındayken Türkiye'den ayrıldı. 
-  1970'lerde Türk bluzlerini İspanya'ya getirerek toptancılığa başladı. Tutulunca kendi mağazasını açmaya karar verdi.
-  Filipinler'de mango meyvesini keşfetti. O yıllarda İspanya'da olmayan bu meyveyi marka yaptı. Tüm dünyada okunması aynı olan Mango doğdu. 
-  İspanya dışında ilk mağazasını Portekiz'de açtı. 
-  Ermay, İspanya'ya baklava, fıstık, lakerda götürüyor.