Gaziantepli meslektaşlarından İzmirli işadamlarına halıcılık bilgisi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye'nin toplam makine halı üretiminin yüzde 85'ini ve halı ihracatının yüzde 70

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye'nin toplam makine halı üretiminin yüzde 85'ini ve halı ihracatının yüzde 70'inin Gaziantep'ten yapıldığını söyledi. Aslan, sektörde 30 bin kişinin istihdam edildiğine dikkat çekti. Bu rakamların Gaziantepli sanayiciye yetmediğini kaydeden Aslan, sürekli Ar-Ge, yeni ürünler ve yeni ülkelere açılmayı hedeflediklerini vurguladı.

Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Halıcılar Odası ve Marka Fuarcılık işbirliğinde düzenlenen Gaziantep 3. Halı ve Dekorasyon Fuarı'nı ziyaret gelen İzmirli işadamlarını ağırladı. Heyete; halı sektörü hakkında bilgi veren Mehmet Aslan, bu yılki halı fuarının geçen yıllara göre çok daha kapsamlı olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"İnanıyorum ki, önümüzdeki 3 yıl içinde dünyadaki ilk 3 halı fuarından birisi haline gelecek. Bu yıl 20'nin üzerinde ülkeden alım heyetlerimiz var, 100'e yakın firma stant açtı. Şu anda Türkiye'nin toplam makine halısı üretiminin yüzde 85'ini biz yapıyoruz, halı sektöründe toplam ihracatın yüzde 70'ini biz gerçekleştiriyoruz, 30 bine yakın istihdam sağlıyoruz. Ama bu hedefler bize yetmiyor. Sürekli AR-GE, yeni ürünler ve yeni ülkelere açılmayı hedefliyoruz. Şu anda 100'e yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. GTO olarak sadece Gaziantep'i sadece bölgeyi değil yaptığımız faaliyetlerle ülkemizin gelişmesini hedefliyoruz. Dolayısıyla bütün bu çalışmalarda el birliği ile hepimiz omuz omuza ülkemizi çok daha ileriye götüreceğiz."

İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Naci Ölçen de geçen yıl 70 kişilik, bu yıl ise 87 kişilik heyetle halı fuarına katıldıklarını belirtti. Gaziantep'i kutlayan Ölçen, "Teknolojinin değiştirdiği bu dünya koşullarında, teknolojiyi en hızlı ayak uydurmuş şehirsiniz. Zaten başarınızın sırrı da budur. Bunu da sağlayan siz yöneticilerisiniz. Biz de size, ekmek kapısı sağlayan bu girişimlerinizden ötürü sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.'' dedi. Ziyarette, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan ve Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer de hazır bulundu.