Azeri İşadamı Telman İsmailov'un korumaları gazetecilere saldırdı

Savarona Yatı soruşturması kapsamında gözaltına tutulan T.A.'yı ziyaret ettiği iddia edilen Azeri İşadamı Telman İsmailov'un korumalara adliye çıkışın

Savarona Yatı soruşturması kapsamında gözaltına tutulan T.A.'yı ziyaret ettiği iddia edilen Azeri İşadamı Telman İsmailov'un korumalara adliye çıkışında gazetecilere saldırdı. Bazı gazeteciler tartaklandı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı, Muğla Jandarma Komutanlığı ve Uluslararası Göç Komisyonu temsilcilerinin katılımıyla Savarona Yatı'na düzenlenen operasyonun soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında Ukrayna ve Rusya'daki bazı mankenlik ajansılar aracılığıyla Türkiye'ye getirdikleri kadınları Savarona Yatı'nda iş adamlarıyla birlikte olmaya zorladıkları iddia edilen 2'si kadın 8 kişinin savcılık sorgusu sürüyor. Zanlılar, organize suç örgütlerine yönelik davalara bakan Savcı Yusuf Hakkı Doğan'a ifade vermeye devam ediyor.

Zanlıları ifadeleri alınırken Antalya Adliyesi'ne Azeri işadamı ve Mardan Oteli'nin sahibi Telman İsmailov geldi. Çete lideri olduğu iddia edilen ve gözaltında tutulan T.A.'yı ziyaret ettiği ve avukatları aracılığıyla hakkında bilgi aldığı iddia edilen İsmailov, adliyede yaklaşık iki saat kaldı. İsmailov, adliyeden ayrılmak için korumalarıyla birlikte ön kapıdaki kartlı geçiş kapısına yöneldi. Turnikeli bölümdeki kapının kilitli olması nedeniyle bu bölümde yaklaşık 10 dakika kalan İsmailov ve korumalarını, adliyede görevli polisler çıkardı. Bu sırada Telman İsmailov'u görüntülemek isteyen basın mensupları da korumalar tarafından engellendi. Görüntü almaya devam eden bazı basın mensupları da İsmailov'un korumaları tarafından fiili müdahaleye maruz kaldı. Basın mensuplarını itekleyerek uzaklaştırmaya çalışan korumalar hakaret ve küfür de etti. Özel korumaları engellemeye çalışan polisler yetersiz kaldı. Bu sırada Telman İsmailov koşarak adliyeden uzaklaştı. 2'si kadın 8 kişinin sorgusu devam ediyor.