Tarihi 'One Minute' çıkışının yıldönümü

Geçtiğimiz sene Başbakan recep Tayyip Erdoğan'ın 'One Minute' çıkışının yıldönümü nedeniyle Sultanahmet Meydanı'nda bir dizi etkinlik düzenlendi.

One Minute Küresel Barış Platformu bu akşam Sultanahmet Meydanı'nda "ayrımcılıklara, savaşlara, açlığa ve her türlü haksızlıklara 'one minute' dedi. Dünya turunu tamamlayan One Minute Küresel Barış Platformu, daha adil, daha demokratik, daha barışçı bir dünya için yaptığı etkinliklerin en önemli halkasını, bu akşam gerçekleştirdi.
One Minute Küresel Barış Platformu barıştan, adaletten ve vicdandan yana olan kalabalık bir grupla birlikte "One minute" dedi. Irkçılığa, ayrımcılığa, savaşlara ve her türlü haksızlığa "One Minute" diyen binlerce kişi Sultanahmet Meydanı'nı hınca hınç doldurdu. Etkinliğe Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, yazar, sanatçı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Büyük beğeni toplayan eylemlerin zirvesi haline gelen programın açılış konuşmasını One Minute Küresel Barış Platformu Başkanı Süleyman Çakmak yaptı. Çakmak, "Tüm dünyada yaşanan ayrımcılıklara, savaşlara, açlığa ve her türlü haksızlıklara one minute diyoruz" diye konuştu. Etkinliğe katılan çok sayıda kişi hep bir ağızdan One Minute diye bağırdı.
Etkinliğe katılan STK temsilcileri, yazar ve sanatçılar kalabalık grubu selamlayarak eyleme destek verdi. Sinevizyon gösteriminin ardından ünlü sanatçı Mazhar Alanson mini bir konser verdi. Birbirinden güzel eserleri seslendiren Alanson, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin ardından gecenin anlam ve önemini belirten özel bir gösterimin sunumu yapıldı. Etkinlik için gönderilen mesajların okunmasının ardından canlı bağlantılar yapıldı ve gece Rap Force Grup'un rap ve dans gösterileriyle son buldu.
Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz yıl katıldığı Davos Zirvesi'nde "One Minute" sözüyle uzun süre gündemde kalmıştı. Erdoğan'ın bu sözleri üzerinden tam bir yıl geçti. Tüm dünyada ve başta Arap ülkeleri olmak üzere önemli bir etki bırakan söylemin ardından bazı sivil toplum kuruluşları bu söz üzerine çeşitli etkinlikler düzenledi.
Bunlar etkinlikler arasında yer alan ve katıldıkları organizasyonlarla gündeme gelen One Minute Küresel Barış Platformu bu sesi yaptığı eylemlerle gündemde tutmayı başardı. "One Minute"ın yıldönümü olması nedeniyle bu söylem yeniden hatırlatıldı.