Ak Parti İzmir İl Teşkilatı'nda istifa

İzmir'de, Ak Parti'nin il yönetiminde bulunan Hatice Özyürek görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İzmir'de, Ak Parti'nin il yönetiminde dış ilişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı, evli ve 2 çocuk annesi Hatice Özyürek, partiye zaman ayıramadığı ve maddi katkı sağlamadığı gerekçeleriyle görevden alındığını söyledi. ODTü mezunu makine mühendisi Hatice Özyürek, buna tepki olarak il yönetim kurulu üyeliğinden de istifa etti.

AK Parti'de 6 ay önce yapılan kongrede seçilen İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, 50 kişilik il yönetim kurulu içinden 12 kişilik başkan yardımcılarını belirlerken dış ilişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı'na ODTÜ mezunu makine mühendisi olan, uzun yıllar İngiltere'de yaşamış, aynı zamanda İngiliz vatandaşı Hatice Özyürek'i atadı. 2 dil bilen Özyürek, partinin dış politikaları konusunda her hafta toplantılar düzenleyerek, teşkilata bilgi verdi, konsoloslukları ziyaret etti. Hafta başında İl Başkanı Kabak tarafından görevden alındığını öğrenen Özyürek, kendisine gerekçe olarak, 2 çocuğunun olması nedeniyle partiye zaman ayıramadığı ve maddi katkı sağlamadığının gösterildiğini söyledi. Kabak'ın bu tavrına karşılık il yönetim kurulu üyeliğinden de istifa eden Özyürek, şöyle konuştu:

“Benim biri 5, diğeri 2.5 yaşında iki çocuğum var. Ben zaten bu partide evli, çocuklu ve gelir düzeyi orta halli olan kesimi temsil ediyorum. Bu gerekçeler bana sunulduğunda bu ekipte yer alamayacağımı gördüm ve yönetim kurulu üyeliğinden de kendim istifa ettim. Bu yapılanı anlamakta zorlandım. Üstelik partiye gereken zamanı da ayırıyor, vitrine değil teşkilata yönelik çalışmalar yapıyordum. Çok kırıldım. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için bu partideyim. Gönüllü olarak katkı vermeyi sürdüreceğim. Kadınların siyasette işi çok zor. İl Başkanı Kabak farklı dengeleri kurabilmek için beni görevden almış da olabilir.”

Kabak, Özyürek'ten boşalan dış ilişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı'na üniversite mezunu, tekstil firması sahibi Habib Sünbül'ü atadı. Özyürek'in yönetimden istifası nedeniyle yedeklerden Sinan Demirci asil üye oldu.