Ahmet Yıldız toprağa verildi

Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen'in vefat eden Genel Başkanı Ahmet Yıldız'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.

Yıldız için Sancaktepe'deki Hz. Ebubekir Sıddık Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreni öncesi Yıldız'ın çocukları Sefa, Emre, Kadir, Gökay ve ağabeyi Ali Yıldız, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Yıldız'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Samandıra Mezarlığı'na defnedildi.

Yıldız'ın cenaze törenine, eşi Pakize, kızı Elif Yıldız ile oğulları ve yakınlarının yanı sıra Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Diyanet-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bayraktudar, Diyanet-Sen kurucu üyesi Remzi Sarıoğlu, İstanbul Müftü Yardımcısı Mehmet Aşık, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçe müftüleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazını kıldıran Yeni Cami İmamı Osman Aydın, Yıldız'ın 40 yıllık dostu olduğunu belirterek, ''Kendisini İslam'a adamıştı. Hayatı boyunca insanlara faydalı olmuştur. Kendi menfaatlerini gözetmeyen bir kişiydi'' dedi.

İstanbul Müftü Yardımcısı Mehmet Aşık da ''O bize diyor ki 'Daha dün aranızdaydım. Sizinle beraber İslam'a hizmet ediyorduk ama aranızdan ayrıldım. Siz siz olun bir gün kendinizin de bu musalla taşına geleceğini hatırlayın. Geride kalan hayatınızı Allah'a ve İslam'a hizmet içinde geçirin.' Allah bizleri daima Kur'an-ı Kerim ve sünnete hizmet etmeyi nasip etsin'' diye konuştu.

Trabzon'da 1956 yılında doğan Ahmet Yıldız, 2002 yılından bu yana Diyanet-Sen Genel Başkanlığı görevini yürütüyordu.