Kaldırımı işgal edenler uyarıldı

Çatalca Belediyesi Zabıta Ekipleri İlçe'de kaldırımları işgal ederek yaya trafiğini engelleyen esnafları ve araçları denetleyerek çeşitli uyarılarda bulundu.

Kaldırımı işgal edenler uyarıldı
Zabıta ekipleri çok sayıda iş yerine ve araç sahibine yaya kaldırımlarını işgal etmemeleri yönün de uyarılarda bulunarak, kurallara uymayanların 5326 sayılı kanunun 38/1 maddesine göre cezai işlem yapılacağını anlattılar.

Kaldırım işgali yapan esnafları ve araçları kontrol eden Çatalca Belediyesi Zabıta Ekipleri, gerçekleştirilen kontroller neticesinde cadde ve sokaklarda kontrollerin sürdüğünü, özellikle yaya kaldırımına araçlarını çeken sürücülerin de belirlenerek yasal işlem uygulanacağı kaydedildi.

Yayaların kullanım alanlarını kısıtlayan esnaflara ve araç sahiplerine yönelik olarak gerçekleştirilen uygulamalar çerçevesinde açıklama yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara “Çatalca Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın kullanım alanlarını kısıtlayan esnaflarımıza ve araç sahiplerine yönelik geniş çaplı bir uygulama gerçekleştiriliyor. Bu uygulamalar neticesinde çok sayıda işyerinin, dükkânlarının önlerine koydukları reklâm tabelalarını kaldırmaları yönünde zabıta ekiplerimizce uyarıldı. Tüm uyarılara rağmen bu konuda ısrarcı olarak vatandaşların ortak kullanım alanlarını engelleyen araç ve işyeri sahiplerine yasal işlem uygulanacak. Yaya kaldırımları kimsenin himayesinde değildir, bu konuda dükkânlarının önünde ürünlerini sergileyen, uyarı tabelaları koyarak kendilerine park alanları yaratmak için vatandaşlarımızı mağdur eden ve araçlarını kaldırımlara çekerek yaya trafiğini engelleyenlere yönelik uygulamalarımıza ara vermeden devam edilecek. Zabıta ekiplerinizin bu uyarılarını dikkate almayan araç ve işyeri sahiplerimize yasal işlem uygulanacaktır.” dedi. Başkan Cem Kara yapılan uygulamadaki amacın esnaf ve araç sahiplerine ceza kesmek değil, ortak kullanım alanları olan yaya kaldırımlarında işgali önleyerek ilçedeki yaya trafiğini de rahatlatmak olduğuna dikkat çekti.