Gençlik Meclisi çalışmalarına başladı

Beyoğlu'ndaki gençlerin yerel yönetimlerde söz sahibi olabilmeleri, sorun ve çözüm önerilerini özgürce konuşabilecekleri bir ortama kavuşmaları için ilk kez oluşturulan Beyoğlu Belediyesi Gençlik Meclisi, çalışmalarına başladı.

Beyoğlu Belediyesi’nde ilk kez oluşturulan ve gençlerin yerel yönetimlerde söz sahibi olmasını amaçlayan Gençlik Meclisi çalışmalarına başladı. Beyoğlu Belediyesi Meclis Salonu’nda ilk kez bir araya gelen ve 31 kişiden oluşan Meclis üyeleri, meclis başkanını, başkan vekillerini ve divan katipleri ile ihtisas komisyonlarını seçti.

Gençlik Meclisi’nin açılış konuşmasını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Gençlik Meclisi’nin faydalı işler yapacağına inancım tam. Gençleri meclis salonlarında görmek gerçekten çok güzel bir duygu. Gençlere imkan verilirse neler başarabileceklerini hep beraber göreceğiz. Beyoğlu ve İstanbul için çok güzel işler yapacaklarını düşünüyorum. Demokrasinin iyi birer temsilcisi olmak, siyaseti öğrenmek için Gençlik Meclisi’nin önemli bir basamak olacağına inanıyorum” dedi.


Beyoğlu Belediyesi olarak gençlere çok önem verdiklerini dile getiren Başkan Demircan, “Gençlik Merkezi bünyesinde ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik kültür gezileri düzenliyoruz. Kefken kampımızda 26 bin 500 öğrencimizi ağırladık. Yine merkezimizde gençlere eğitim veriyoruz. Geleceğimiz olan siz gençlerimize yönelik çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu. Divan Başkanlığını Beyoğlu Belediyesi’nin en genç meclis üyesi Zafer Tahmaz’ın yaptığı meclis toplantısında divan ve komisyonlar şu isimlerden oluştu.

Meclis Başkanı: Muhammet Mustafa Bakırcı
Meclis Başkan Vekili 1: Emre Fidan
Meclis Başkan Vekili 2: Murat Taştekin
Divan Katibi 1: Merve Kaynar
Divan Katibi 2: Deniz Kutsal
Yedek Divan Katibi 1: Sema Demircan
Yedek Divam Katibi 2: Çağrı Akgül

Eğitim ve Spor Komisyonu:
Selim Öztürk
Yıldız Çetin
Umur Kaan Arıman
Hüseyin İlhan
İlkay Güder

Çevre ve Kent Sorunları Komisyonu
Mehmet Akif Ağırman
Selim Tuncel
Sema Demircan
Yılmaz Kam
Ali Kök

Kültür, Sanat ve Turizm Komisyonu
Muhammet Fatih Albayrak
Çağrı Akgül
Deniz Kutsal
Zeynep Aktaş
Uğur Özdemir

Bilim, teknoloji ve Ar- Ge Komisyonu:
İlker Yavuz
Tayyip Arpacı
Merve Kaynar
Hacı Murat Koska
Hasret Şen

Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Komisyonu
Muhammed Kemal Avcı
Sonnur Tekin
Miraç Ülker
Esra Ünal
Cüneyt Eşberk

AB Araştırma ve Uyum Komisyonu
Ersin Şahin
Umur Kaan Arıman
Zeynep Çalkıran
Çağrı Akgül
Ferhan Kalaylı