Ağca'nın ağabeyinden gazetecilere sert tepki

Dün Sincan Cezaevi'nden tahliye olan Mehmet Ali Ağca, Ankara Sheraton Oteli'nde ikinci gününü geçirirken, abisi ve yakınları tarafından ziyaret akınına uğradı.

Ağca'yı ziyarete gelen ağabeyi Adnan Ağca, otele gelişinde gazetecilere tepki gösterdi. Ağca, medyada çıkan haberleri eleştirerek 'Çok mu iyi yazıyorsunuz? Kapasiteniz kaldırmıyor, kapasiteniz küçük. Kendinizi Avrupa ile bir kıyaslayın" dedi.

Ağca'nın neden İngilizce konuştuğunun sorulması üzerine de Adnan Ağca, kardeşinin İngilizce konuşmayı sevdiğini ve dünyada 2 milyar kişinin İngilizce konuştuğunu söyledi. Adnan Ağca asansöre binişinde de gazetecileri itekleyerek tepki gösterdi. Adnan Ağca daha sonra Mehmet Ali Ağca'nın kaldığı 23. kata çıktı.

Mehmet Ali Ağca'nın avukatı Melahat Uzunoğlu, Ağca'nın tahliyesinin 2008'de olması gerektiğini belirterek, "Bize göre geç bile kalındı. Normal zamanı bile değil şu anda. Biz itiraz etmeyi bile düşünüyoruz" dedi.

Ağca'nın ilk gecesinde 24 çeşit tatlı istediği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de Uzunoğlu, "Tatlı istedi ama 24 çeşit değil" karşılığını verdi