Türk büyükelçisine yapılan bir hataydı

Ankara'da temaslarını sürdüren İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Türkiye ile diplomatik krize neden olan alçak koltuk ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Barak eylemleri ve söylemleriyle geçen haftaki Türkiye-İsrail gerilimini düşürmeye çalıştı. Barak, Çelikkol'a yapılanın hata olduğunu kabul ederken şöyle konuştu: İsrail-Türkiye geriliminin gölgesinde Ankara'ya gelen İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile 3 saatten fazla görüştü. Barak, özel fotoğrafçısını çağırarak Büyükelçi Çelikkol ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüşen Barak, geçen hafta yaşanan gerilimle ilgili önemli açıklamalar yaptı. İki ülke arasında ilişkilerin gerilimli olduğu bir dönemde Ankara'ya gelen Ehud Barak'tan 'koltuk' itirafı geldi. "Ortak çıkarlar sürdükçe stratejik ortağız" diyen Barak, "Büyükelçi Çelikkol'a yapılanlar hataydı geride kaldı" şeklinde konuştu.

"Diplomatik ilişkiler diplomatik kurallarla işleyecek" diyen Barak, Ortadoğu'nun istikrarı için ilişkileri sürdürmeyi umduklarını sözlerine ekledi. Barak, "İlişkilerin sürmesi Türkiye ve İsrail'in çıkarınadır" diyerek beklentilerine vurgu yaptı.