Sahte salgın için Avrupa Konseyi nediyor?

Son günlerde gündeme gelen Domuz gribi ilaç firmalarının başlattığı sahte bir salgındır iddiaları Avrupa Konseyi tarafından araştırılacak.

Sahte salgın için Avrupa Konseyi nediyor?
  Avrupa Konseyi Aile ve Sağlık Komisyonu Başkanı Wolfgang Wodarg , &ldquo ; Domuz gribi , ilaç ; firmalarının başlattığı sahte bir salgındır&rdquo ; dedi ve ekledi : &ldquo ; Bu olay yü ; zyılın en bü ; yü ; k tıp skandalarından biridir &ldquo ;

Domuz gribi salgınının kasıtlı olarak abartıldığına ilişkin iddiaların ardı arkası kesilmiyor . Uluslararası Şeffaflık Ö ; rgü ; tü ; Yö ; netim Kurulu Ü ; yesi Anke Martiny ' nin geç ; en ay bu kuşkuları aç ; ıkç ; a dile getirmesinin ardından bu kez de Avrupa Konseyi Aile ve Sağlık Komisyonu Başkanı Wolfgang Wodarg şok iddialarda bulundu . Wodarg , geç ; en hafta aralarında AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ile Karabü ; k Milletvekili Mustafa Ü ; nal ' ın da yer aldığı 14 Avrupa milletvekiliyle birlikte Avrupa Konseyi ' ne ' domuz gribi sahte bir salgın mıydı , araştırılsın ' başlıklı bir araştırma ö ; nergesi vermişti .

Ö ; nergenin dü ; n kabul edilmesi ü ; zerine bir aç ; ıklama yapan Wodarg şö ; yle konuştu ; &ldquo ; Domuz gribi , ilaç ; firmalarının başlattığı sahte bir salgındır . Yü ; zyılın en bü ; yü ; k tıp skandallarından biridir . İlaç ; firmaları , domuz gribine karşı geliştirdikleri patentli ilaç ; larını satmak iç ; in , bilim insanlarını ve halk sağlığından sorumlu resmi kurumlara telkinlerde bulunarak , dü ; nya ç ; apında hü ; kü ; metlerin alarm durumuna geç ; mesini sağladılar . &rdquo ; Aşıları ü ; reten şirketleri Dü ; nya Sağlık Ö ; rgü ; tü ; ' nü ; n domuz gribini bir salgın olarak tanımlama kararını etkilediğini savunan Wodarg , &ldquo ; Tü ; m bu korku tohumları , 5 yıl ö ; nce kuş gribi salgınında atıldı . Kuş gribinin insana geç ; ecek şekilde mutasyona uğraması riski pompalamasıyla panik atmosferi nedeniyle hü ; kü ; metler milyonlarca dolarlık aşı kontratları imzaladı . İlaç ; şirketleri hiç ; finansal risk almadan milyonlarca dolarlık gelir elde etti&rdquo ; diye konuştu .