İslamcı yazardan kadınlara ilginç öneri

İslamcı Yazar Abdurrahman Dilipak, kadınları camiye daha fazla gitmeleri ve yediklerine dikkat etmeleri konusunda uyardı.

İslamcı yazardan kadınlara ilginç öneri
  Muğla ' nın Bodrum İlç ; esi ' nde dü ; zenlenen konferansta konuşan İslamcı Yazar Abdurrahman Dilipak , kadınlara ü ; ç ; yerine iki ö ; ğü ; n yemek hazırlama ve camiye daha fazla gitme tavsiyesinde bulundu . Sağlık , aile bü ; tç ; esine katkı ve zamandan tasarruf aç ; ısından ö ; ğle yemeği yememeyi ö ; neren Dilipak , &ldquo ; Gü ; nde ü ; ç ; ö ; ğü ; n ve tıka basa yemek yiyen ö ; zellikle kadınlarımız , kendilerine fiziki yö ; nden zarar verip aşırı kilo alıp badi badi yü ; rü ; mek zorunda kalırken , kocalarına da zarar veriyorlar . Bu kadınları gö ; ren kocaları Bodrum gibi yerlerde başka kadınlara bakmaya başlıyorlar&rdquo ; dedi .

Diyanet ve Vakıf Gö ; revlileri Sendikası tarafından , Bodrum Belediyesi Nurol Kü ; ltü ; r Merkezi ' nde dü ; zenlenen ' Namazla Diriliş ' konulu toplantıda gazeteci- yazar Abdurrahman Dilipak ve gazeteci- yazar Ahmet Bulut konferans verdi . Sendikanın Bodrum Şubesi Başkanı Ö ; mer Bilgin , ilç ; edeki camilerinde gö ; revli 8 imam ile yaklaşık bin 200 kişinin izlediği konferansa gö ; sterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahmet Bulut şunları sö ; yledi : &ldquo ; Fakat , bu konferanslarda vatandaşlarımızın bilgiye aç ; lığını gö ; rü ; nce hayretler iç ; inde kalıyoruz . Tü ; rkiye ' de her gü ; n ortalama ö ; len bin kişiden 700 ' ü ; rabbime namazsız gidiyor . Yani ü ; lkemizde namazsızlık gribine yakalananların oranı her gü ; n korktuğunuz o gripten ( domuz gribi ) ç ; ok daha fazla . Bu nedenle bugü ; n size bu namazsızlık hastalığından nasıl kurtulursunuz onu anlatacağız ki , rabbime namazsız gribine yakalanarak gitmeyin . Ç ; ü ; nkü ; cennetin kapısına gittiğinizde ahirette size sorulacak ilk baraj sorusu namazdır . Bu yü ; zden namazsızlık gribine yakalananlara bir an ö ; nce bu gripten kurtulmalarını ö ; neriyorum . &rdquo ;

' Ö ; ĞLE YEMEĞİ YEMEYİN '

Abdurrahman Dilipak da konuşmasına kadınların camide namaz kılmayı unuttuğunu belirterek başladı . Kadınlara kocalarına gü ; nde ü ; ç ; değil iki ö ; ğü ; n yemek hazırlamalarını ve ö ; ğle yemeklerini kaldırmalarını ö ; neren Dilipak şö ; yle konuştu : &ldquo ; Toplumumuz namazı unutma , bunu isteyenler de unutturma gayreti iç ; erisinde . Camilerde kadınlarımıza yer var . Kadınlarımız erkeklerimiz gibi mutlaka camiye gitmeli , namazlarını orada kılmalı . Peygamber efendimiz gü ; nde ü ; ç ; değil iki ö ; ğü ; n yemeği ö ; nermişti . Ö ; ğle yemeğini hem sağlığınız iç ; in yemeyin , hem aile bü ; tç ; esine katkıda bulunun , hem de bu yemekten kazandığınız zamanı toplum ve insan iç ; in yararlı etkinliklere ayırın . Ayrıca gü ; nde ü ; ç ; ö ; ğü ; n ve tıka basa yemek yiyen ö ; zellikle kadınlarımız kendilerine fiziki yö ; nden zarar verip , aşırı kilo alıp badi badi yü ; rü ; mek zorunda kalırken , kocalarına da zarar veriyorlar . Bu kadınları gö ; ren kocaları Bodrum gibi yerlerde başka kadınlara bakmaya başlıyorlar . İşte bu yü ; zden namazı ve mü ; slü ; manlığı ö ; ğrenmek ve ö ; ğretmek iç ; in bu zamanı kullanın . &rdquo ; Tü ; rk toplumunun okuma alışkanlığının zayıf olduğunu da belirten Dilipak , &ldquo ; Sigaraya verilen parayı gazete ve dergiye ayırsak , toplumun kü ; ltü ; r ve okuma alışkanlığı artacağı gibi tedavi ve sağlığa giden parayı da aç ; olan insanlara ve eğitime ayırma şansımız olur&rdquo ; dedi .

' KAYMAKAMDAN FIRÇ ; AYI YEDİ Mİ , KIBLEYİ ŞAŞIRIRLAR '

Abdurrahman Dilipak , konferansta en ö ; nde oturan ve Bodrum camilerinde gö ; rev yapan imamlara da uyarılarda bulunurken şunları sö ; yledi : &ldquo ; Tü ; m Mü ; slü ; manlar gibi siz de haklarınızı ve gö ; revlerinizi bilmelisiniz . Sabah akşam 24 saat namaz kıldırıyorsunuz . Namaz memuru olmayın . ' Yatsı namazı fazla mesaiye girer ' diyerek ü ; cret isteyebilir , verilmezse greve gidebilirsiniz , bu sizin en temel hakkınız , merak etmeyin siz greve gidince namazı kim kıldıracak diye dü ; şü ; nmeyin , beni ç ; ağırın ben kıldırırım . Siz hakkınızı arayıp alacaksınız ki vatandaş da sizden bunu ö ; ğrenip hakkının peşine dü ; şecek . Eğer hakkınız peşinden gitmezseniz kurduğunuz bu sendika da sendikacılık da bir işe yaramaz . Ama gö ; rü ; yorum ki imamlar sendikacılık yapmaktan korkuyor . Hatta gö ; lgelerinden korkuyorlar . Bunlar mı sizin hakkınızı savunacak . Ç ; ü ; nkü ; bunlar kaymakamdan fırç ; ayı yedi mi kıbleyi bile şaşırırlar . &rdquo ; Yaklaşık ü ; ç ; saat sü ; ren konferans sonunda sendika şube başkanı Bilgin , Dilipak ve Bulut ' a ç ; iç ; ek vererek teşekkü ; r etti . Her iki yazar daha sonra kitaplarını imzaladı .