Dilipak'tan kadınlara önemli tavsiyeler

İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak,kadınlara yemek yeme alışkanıkları ile ilgili olarak önemli tavsiyelerde bulundu.

  Muğla ' nın Bodrum İlç ; esi ' nde dü ; zenlenen konferansta konuşan islamcı yazar Abdurrahman Dilipak , kadınlara ü ; ç ; yerine iki ö ; ğü ; n yemek hazırlama ve camiye daha fazla gitme tavsiyesinde bulundu . Sağlık , aile bü ; tç ; esine katkı ve zamandan tasarruf aç ; ısından ö ; ğle yemeği yememeyi ö ; neren Dilipak , &ldquo ; Gü ; nde ü ; ç ; ö ; ğü ; n ve tıka basa yemek yiyen ö ; zellikle kadınlarımız , kendilerine fiziki yö ; nden zarar verip aşırı kilo alıp badi badi yü ; rü ; mek zorunda kalırken , kocalarına da zarar veriyorlar . Bu kadınları gö ; ren kocaları Bodrum gibi yerlerde başka kadınlara bakmaya başlıyorlar&rdquo ; dedi .

Diyanet ve Vakıf Gö ; revlileri Sendikası tarafından , Bodrum Belediyesi Nurol Kü ; ltü ; r Merkezi ' nde dü ; zenlenen ' Namazla Diriliş ' konulu toplantıda gazeteci- yazar Abdurrahman Dilipak ve gazeteci- yazar Ahmet Bulut konferans verdi .

' Ö ; ĞLE YEMEĞİ YEMEYİN '

Abdurrahman Dilipak konuşmasına kadınların camide namaz kılmayı unuttuğunu belirterek başladı . Kadınlara kocalarına gü ; nde ü ; ç ; değil iki ö ; ğü ; n yemek hazırlamalarını ve ö ; ğle yemeklerini kaldırmalarını ö ; neren Dilipak şö ; yle konuştu :
&ldquo ; Toplumumuz namazı unutma , bunu isteyenler de unutturma gayreti iç ; erisinde . Camilerde kadınlarımıza yer var . Kadınlarımız erkeklerimiz gibi mutlaka camiye gitmeli , namazlarını orada kılmalı . Peygamber efendimiz gü ; nde ü ; ç ; değil iki ö ; ğü ; n yemeği ö ; nermişti . Ö ; ğle yemeğini hem sağlığınız iç ; in yemeyin , hem aile bü ; tç ; esine katkıda bulunun , hem de bu yemekten kazandığınız zamanı toplum ve insan iç ; in yararlı etkinliklere ayırın . Ayrıca gü ; nde ü ; ç ; ö ; ğü ; n ve tıka basa yemek yiyen ö ; zellikle kadınlarımız kendilerine fiziki yö ; nden zarar verip , aşırı kilo alıp badi badi yü ; rü ; mek zorunda kalırken , kocalarına da zarar veriyorlar . Bu kadınları gö ; ren kocaları Bodrum gibi yerlerde başka kadınlara bakmaya başlıyorlar . İşte bu yü ; zden namazı ve mü ; slü ; manlığı ö ; ğrenmek ve ö ; ğretmek iç ; in bu zamanı kullanın . &rdquo ;
Tü ; rk toplumunun okuma alışkanlığının zayıf olduğunu da belirten Dilipak , &ldquo ; Sigaraya verilen parayı gazete ve dergiye ayırsak , toplumun kü ; ltü ; r ve okuma alışkanlığı artacağı gibi tedavi ve sağlığa giden parayı da aç ; olan insanlara ve eğitime ayırma şansımız olur&rdquo ; dedi .