MHP'li Bölükbaşı'ndan ilginç karşılaştırma

AK Parti'nin 8 yıllık iktidarı ile MHP'nin 2.5 yıllık koalisyon hükümeti dönemini karşılaştıran MHP'li Bölükbaşı, ilginç açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, ''MHP 2,5 yıllık koalisyon hükümeti döneminde, AK Parti'nin 8 yıllık iktidarından daha çok iş yapmıştır'' dedi.

Bölükbaşı, partisinin Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''Bin yıllık kardeşlik projesi'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'nin sorunlarının çözülmediğini, yanlış politikalarla kangrene dönüştüğünü öne sürdü.

AK Parti'nin Türkiye'de hiç bir partiye nasip olmamış bir halk desteği ile iktidara geldiğini belirten Bölükbaşı, ''MHP 2,5 yıllık koalisyon hükümeti döneminde, AK Parti'nin 8 yıllık iktidarından daha çok iş yapmıştır. Hem de bir çok engellemeye ve çakıllı yollara rağmen daha çok hizmet yapmıştır'' diye konuştu.

Bölükbaşı, 8 yıldır AK Parti'nin iktidarda olduğu Türkiye'nin, ''5 milyon işsizi olan, milyonlarca insanı düşük asgari ücretle kıvranan, halkın ekonomik krizle boğuştuğu'' bir ülke olduğunu savundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı, şöyle devam etti:

''AK Parti hükümeti döneminde bir işsizler ordusu meydana geldi. Asgari ücrette her yıl yapılan sadaka gibi artışlarla milyonlarca işçi dilenecek duruma düşmüştür. Sanayici perişan, işçi, emekli, memur ve esnaf perişan durumda. Bu kesimlerin hepsi yarınından edişeli. Bu endişeyle bu ülkede yaşanır mı?

Türkiye ciddi bir güvenlik sorunuyla karşı karşıya kaldı. Ülkenin güvenliği, milletin bölünmez bütünlüğü tehdit altında. Bu tehdit artık fiili bölünmeyi net şekilde ortaya koymakta. Bütün bu olayların sebebi AK Parti iktidarının izlediği yanlış iç ve dış politikalardır. AK Parti iktidarı tarafından hazırlanan Demokratik Açılım projesi, terör örgütü PKK'nın silah zoruyla yapamadığını AK Parti iktidarı eliyle yapılması projesidir.''

Deniz Bölükbaşı, hükümetin demokratik açılım projesinin, Türk halkına ''sahte adlarla lanse'' edildiğini, bu projenin aslında ''yıkım projesi'', ''Türkiye'yi bölmeyi amaçlayan ihanet projesi'' olduğunu öne sürdü.

Konferansı, MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir'in de aralarında bulunduğu çok sayıda partili izledi.