Tövebekar Yarışmasına büyük ilgi!

Ateistlerin din adamlarınca ikna edilmeye çalışılacağı yarışma programı Avrupa'da büyük ilgi gördü!

Tövebekar Yarışmasına büyük ilgi!
 

Edinilen bilgiye gö ; re , geç ; tiğimiz aylarda duyurusu yapılan ve bü ; yü ; k tepki toplayan yarışmanın dü ; nya hakları , gö ; rdü ; ğü ; talep nedeniyle henü ; z Tü ; rkiye ' de yayına girmeden satıldı . Yarışmanın tü ; m dü ; nya hakları temsilciliğini , &ldquo ; Gelinim Olur musun&rdquo ; gibi birç ; ok ü ; lkede yayına giren yarışma programlarını hazırlayan İngiliz Global Agency aldı .

DUYULUR DUYULMAZ İLGİ ODAĞI OLDU
Global Agency CEO ' su İzzet Pinto , AA muhabirinin sorularını yanıtlarken , yarışmanın &ldquo ; daha duyurulur duyurulmaz dü ; nya basınının ilgi odağı olduğunu&rdquo ; ve CNN , BBC , Washington Post , Der Spiegel gibi dü ; nyanın ö ; nde gelen medya kuruluşlarının , programı gü ; nlerce haber yaptığını hatırlattı .

Yarışmanın Tü ; rkiye ' de de ç ; okç ; a tartışıldığını anımsatan Pinto , gö ; rdü ; kleri yoğun ilgiden oldukç ; a memnun olduklarını , bunun , &ldquo ; bugü ; ne kadar yaratılmış en sıra dışı format olmasından kaynaklandığını&rdquo ; sö ; yledi .

Pinto , &ldquo ; Din hassas bir konu olduğu iç ; in ç ; ekimler bü ; yü ; k bir titizlikle yapılacak . Program bir yarışmadan ç ; ok belgesel/aç ; ık oturum tarzında yayımlanacak&rdquo ; dedi .

&ldquo ; CİDDİ TALEP VAR&rdquo ;
Tü ; rkiye ' den şimdiye kadar &ldquo ; Gelinim Olur musun&rdquo ; dahil birç ; ok fikri dü ; nyaya aç ; tıklarını ifade eden Pinto , Tü ; rkiye ' nin , uluslararası televizyon sektö ; rü ; nde ö ; nemli bir yere geleceğine inancının bü ; yü ; k olduğunu , bu nedenle Tü ; rkiye ' deki televizyon formatı yaratıcılarına desteğinin artarak sü ; receğini bildirdi .

Pinto , programı yıl sonunda yayımlamaya başlamayı planladıklarını kaydederek , Diyanet İşleri Başkanlığının yarışmaya imam gö ; ndermeyeceğini aç ; ıklaması ü ; zerine , imamın Fas ' tan geleceğini belirtti .

Ayrıca , yarışmanın gelecek ay diğer ü ; lkelerdeki kanallara ve prodü ; ksiyon şirketlerine tanıtılacağını dile getiren Pinto , &ldquo ; Ü ; lkelerden ciddi talep var . En ç ; ok İtalya , İngiltere ve Hollanda ' daki prodü ; ksiyon şirketleri bu yarışmayı yayımlamak istiyor&rdquo ; diye konuştu .

YARIŞMACILAR &ldquo ; DİNE DÖ ; NECEK&rdquo ; Mİ?
Kanal T medya başkanı Seyhan Soylu ' nun yarattığı &ldquo ; Tö ; vbekarlar Yarışıyor&rdquo ; formatı , 10 ateisti 3 ay boyunca bir evde toplayarak imam , haham , papaz ve Budist rahiple buluşturacak .

Ü ; ç ; aylık zorlu bir sü ; recin sonunda yarışmaya 10 ateist olarak katılan yarışmacıların nihai kararları aç ; ıklanacak ve din adamlarının ikna edebildiği yarışmacılar , seç ; ecekleri yeni dinlerinin gereği kutsal toprakları ziyaret etmeye hak kazanacak .

Mü ; slü ; manlığı seç ; en katılımcı Mekke ' yi , Museviliği seç ; en Kudü ; s ' ü ; , Hristiyanlığı seç ; en Vatikan ' ı , Budizmi seç ; en ise Tibet ' i ziyaret edecek .